Annonce
Horsens

Ole Pilgaard om partifællers kamp mod halalkød: Ingen kommentarer

Gruppeformand Ole Pilgaard Andersen (DF) vil ikke blande sig i debatten om halalkød i de kommunale institutioner. Arkivfoto

- Jeg har ikke haft indflydelse på den politiske dagsorden, som partiet har lagt op til valgkampen, og derfor blander jeg mig ikke, siger Dansk Folkepartis nuværende gruppeformand i byrådet.

Annonce

Horsens: Gruppeformanden for Dansk Folkeparti i Horsens Byråd, Ole Pilgaard Andersen, er tavs i forhold til den verserende debat om partifællerne Claus Kvist Hansens og Michael Nedersøes kamp mod halalkød i de kommunale institutioner.

Nestoren i partiet med over 40 års erfaring som byrådspolitiker - først i Brædstrup og siden Horsens Kommune - går på politisk pension med årets udgang, og han har besluttet sig for ikke at kommentere på emner i valgkampen, siger han til Folkebladet.

Det gælder også det ultimatum, som hans partifæller har stillet til borgmesterkandidaterne om, at de, hvis de vil have støtte fra DF, skal arbejde for en udfasning af halalkød i offentlige institutioner.

- Min deltagelse i det politiske liv bliver udvisket en lille smule, efterhånden som valgkampen går i gang. Jeg har ikke haft indflydelse på den politiske dagsorden, som partiet har lagt op til valgkampen, og derfor blander jeg mig ikke, siger han.

Annonce

Ny stil fra DF

Brugen af ultimatummer i forhold til at få politisk indflydelse ved en konstituering er ny i Horsens Byråd. I den forbindelse har Michael Nedersøe, lokalformand og nr. to på kandidatlisten, kommenteret DF's nuværende arbejdsform i byrådet med ordene: "Ole Pilgaard Andersen har gjort det godt, men man må også bare sige, at det er nogle andre, der tegner partiet fra årsskiftet".

Og borgmesterkandidat Martin Ravn (V) har udtalt, at udspillet fra DF markerer, at "der er forskel på den stil, Ole Pilgaard Andersen repræsenterer i byrådet i dag, og så den stil, partiet vil stå for efter valget."

Kommentarerne preller af på Ole Pilgaard Andersen.

- Jeg passer frem til årsskiftet mit arbejde som formand for teknik- og miljøudvalget, og der er rigeligt at se til, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Golf-ordningen opretholdes

Østjylland

Corona-epicenter på Aarhus Ø: 18 sejlere smittet efter træningslejr i Aarhus

Annonce