Annonce
Læserbrev

OK20 rammer bredt: Alt i alt er det et rigtig godt forlig

Jeg vil derfor endnu en gang anbefale vores medlemmer at stemme ja. Samtidig vil jeg opfordre til, at man stemmer uanset, hvad man stemmer. Det viser opbakning til den danske model, som i mange år har sikret os arbejdspladser og velstand.

Læserbrev: Nu skal der snart stemmes om Industriens Overenskomst, som landede i sidste måned. Det er et rigtig godt forlig, som kommer til at strække sig over tre år. Hele bestyrelsen i Metal Skanderborg-Odder, og naturligvis jeg selv, anbefaler derfor et stort ja.

Det gør vi af forskellige grunde. For det første, fordi forliget giver mere til alle.

Det gør det ved en stigning på fritvalgskontoen, som stiger fra fire til syv pct. over de næste tre år. Her kan man selv vælge, hvad man ønsker at bruge den stigning på. Det kan være mere i lønningsposen, ekstra penge udbetalt til ferie, pension, seniorfridage eller for børnefamilier til barnets anden hele sygedag.

Derudover får vores lærlinge nu pension, allerede fra de fylder 18 år, hvor det tidligere først har været, fra de fylder 20 år.

Det er rigtig godt og gør en reel forskel den dag, de går på pension. Faktisk gør det en forskel på hele 102.000 kr. ekstra på pensionsopsparingen.

Der bliver også taget ekstra hensyn til vores medlemmer, som er så uheldige at være langtidssygemeldte. Løn under sygdom hæves til 14 uger mod de tidligere ni uger.

Det er rigtig godt og betyder, at man ikke bliver ramt hårdt på økonomien, når man i forvejen er af ramt af sygdom.

Alt i alt er det et rigtig godt forlig, som også gør, at aftalt uddannelse bliver permanent, vores arbejdsmiljørepræsentanter får bedre mulighed for uddannelse, og forældreorloven udvides med tre uger ekstra til den anden forælder.

Jeg vil derfor endnu en gang anbefale vores medlemmer at stemme ja. Samtidig vil jeg opfordre til, at man stemmer uanset, hvad man stemmer.

Det viser opbakning til den danske model, som i mange år har sikret os arbejdspladser og velstand.

Palle Langkjær. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens får penge fra DBU

Leder For abonnenter

Dyrene skal leve, men kulturlivet må heller ikke misrøgtes

Der er underlig langsomhed over de forhandlinger, Joy Mogensen fører med landets kulturliv, i forhold til det, der blev lagt for dagen med erhvervsliv og lønmodtagere. Der er hurtigt kommet en aftale i stand om dyreparkerne, men alle andre må vente i uvished. Dyreparkerne får penge, for gør de ikke det, bliver dyrene misrøgtet og dør måske, fordi der ikke er penge til mandskab, ja, måske foder i den sidste ende. Men kulturlivet i Danmark har ikke fortjent at blive misrøgtet. Hvad der er sket bag dørene, får vi ikke meget at vide om. Men det ser ud, som om landets kulturinstitutioner må vente på et svar, fordi det ikke er livsnødvendigt med en løsning lige nu. De dør jo ikke af sult. Det kan se ud, som om kulturministeren er sendt til forhandlingerne med en melding om, at hun skal lade dem trække ud, til der er lidt bedre overblik over, hvor meget der skal bruges andre steder. Hold dem ud i strakt arm, så finder vi en løsning senere, er muligvis meldingen fra dem, der bestemmer mere i regeringen end Mogensen. Kulturlivet har brug for hjælp. Regeringen har taget ansvaret med at lukke alt ned. Så må den også tage konsekvensen og afbøde skaderne med beløb, der svarer til det, kulturinstitutionerne mister. De er indtægtskilder for samfundet i det daglige med entreindtægter og skatter til samfundet. For slet ikke at tale om de oplevelser, de beriger landets borgere med. Men det er noget helt andet. Lige nu handler det om at få en ordentlig og forsvarlig løsning, så kulturinstitutionerne kan fortsætte på det niveau, de blev hevet ned fra. Finansminister Nicolai Wammen kan måske komme Joy Mogensen til undsætning med sin store pengekasse, og hvis han er i tvivl om beløbenes størrelse, kan han begynde med at se på den by, han kender allerbedst: Aarhus, hvor han har været borgmester. Hvis lukningen fortsætter maj med, vil kulturlivet i Aarhus mangle 50 millioner kroner. Den Gamle Bys eksistens er truet, siger direktør Thomas Bloch Ravn, og det gælder flere. Der er nok at rette op på. For af med dem vil vi ikke. Og vi vil bevare kunsten på et ordentligt niveau.

Østjylland

Læge fortæller om corona-kampen på sygehuset: Frygter valget mellem liv og død

Hedensted

Støtter lokale butikker og glæder de gamle: Ildsjæle sender påskepakker til plejehjemsbeboere

Annonce