Annonce
Østjylland

Og vinderen er: Egå Forsamlingshus

Forsamlingshuset i Egå blev en klar vinder i afstemningen om, hvem der skal have bykulturprisen Årets Bernhardt. Privatfoto
Egå Forsamlingshus blev en klar vinder i afstemningen om, hvad der skal have bykulturprisen Årets Bernhardt.

AARHUS: Bykulturprisen Årets Bernhardt går til Egå Forsamlingshus.

Forsamlingshuset blev en klar vinder i den afstemning blandt de tre nominerede kandidater, der er holdt på stiften.dk.

Med 2.430 stemmer sikrede Egå Forsamlingshus sig mere end halvdelen af de afgivne stemmer – 56 procent for at være helt præcis.

Hørhavegården i Højbjerg fik 1.579 stemmer, mens Langenæsparken fik 307.

Årets Bernhardt-pris – opkaldt efter tidligere Aarhus-borgmester Bernhardt Jensen og indstiftet af Foreningen for Bykultur i Aarhus – består af en bænk med tilhørende plakette og et festligt arrangement med øl, pølser og taler af blandt andre teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V).

Prisoverrækkelsen foregår – alt afhængigt af vejret - i eller udenfor forsamlingshuset på fredag 14. juni kl. 15.30.

Det var Mariane Melgaard fra Stavtrup, der indstillede Egå Forsamlingshus til prisen.

- Det er en dejlig nyhed, at forsamlingshuset har vundet, lyder det fra Mariane Melgaard, der har et nært forhold til forsamlingshuset, fordi hun tidligere har boet i Gammel Egå.

Og hun fortsætter:

- Jeg kommer der stadig meget. Mest i jazzklubben. Der sker virkelig meget i forsamlingshuset, som de mange frivillige også har lagt et stort arbejde i at renovere. Det er meget fortjent, at prisen går til forsamlingshuset.

Da Årets Bernhardt blev uddelt første gang i 2017, gik den til Stationsgadekvarteret i Risskov, mens Træskibshavnen vandt den sidste år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce