Annonce
Sport

Officielt: AC Horsens køber færøsk kraftværk

Hallur Hansson har skrevet under på en kontrakt, der gælder frem til udgangen af 2019. Her ses han i duel med Zlatan Ibrahimovic i en kamp for det færøske landshold. Foto: Scanpix
FODBOLD - AC Horsens har sikret sig den anden forstærkning frem mod premieren i Superligaen om en måned, og endnu en gang er det offensiven, der er blevet styrket.

Det sker med købet af Hallur Hansson, der er blevet købt fri af sin kontrakt med Vendyssel i 1. division.

LÆS: AC Horsens køber nordisk landsholdsspiller

Flere klubber var ude efter den færøske landsholdsspiller og stærk offensive kort, men valget faldt på AC Horsens, hvor han nu er på kontrakt frem til udgangen af 2019.

- Jeg fik nogle forespørgsler, da sæsonen var slut og vi ikke rykkede op, men efter jeg havde talt med Bo Henriksen, var jeg ikke i tvivl. Det projekt, som AC Horsens skal i gang med i forhold til at etablere sig i Superligaen, vil jeg gerne være del af, siger Hallur Hansson.

Et skridt op

- Jeg har spillet nogle superligakampe, men det her skifte er et step op for mig, og jeg glæder mig til at prøve mig af i Superligasen, siger Hallur Hansson.

Bo Henriksen ser frem til at skulle arbejde med den 23-årige færing.

Offensiv forskel

- Han kan gøre en forskel i vores offensiv. Han er god til at holde fast i bolden, og han har vist, at han både selv kan lave mål og lave assists. Han er en af de bedste offensive spillere i 1. division, og han var en af dem, vi frygtede mest i den forgangne sæson. Og den slags irriterende modstandere er gode at have på ens eget hold, siger Bo Henriksen.

Og så passer Hallur Hanssons indgang til fodbolden perfekt til AC Horsens. De færreste havde set Kim Aabech og AC Horsens som et oplagt match. Hallur Hansson og AC passer på papiret langt bedre sammen.

- Han er er fysisk pragteksemplar, og han har alle forudsætninger for at slå til i Superligaen. Han har ikke begået så på højeste niveau endnu, men jeg er vild med at arbejde med spillere, hvor vi skal have talent forløst for alvor, siger Bo Henriksen.

I god form

Hallur Hansson garanterer også, at han møder op i AC Horsens i god form.

- Jeg arbejder altid 110 pct., og det er man jo kendt for at gøre i AC Horsens. Min regel nummer et er, at jeg altid skal være i god form, og så skal resten nok komme, siger Hallur Hansson.

Og det har de bemærket i Vendsyssel. I en af den forgangne sæsons biptest løb Hallur Hansson simpelthen tiden ud.

Angriber eller midtbane

Det store spørgsmål er, hvor han skal spille. AC Horsens er efterhånden ved at være godt dækket ind på midtbanen.

- Jeg vil helst spille på midtbanen, men det er op til Bo Henriksen. Jeg kan dække de fleste offensive pladser, siger Hallur Hansson.

Han er stadig på ferie på Færøerne, så han kommer først til AC Horsens engang i den kommende uge.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];