Annonce
Hedensted

Odelsbjerget gør klar til legeparken: Træer er fjernet, og fonde er søgt

En hel del træer er fældet på Odelsbjerget, som bakken hedder. Legeredskaberne skal kombineres med de tilbageværende træer på skrænten. På græsplænen foran skal der være plads til madpakkehus og legeredskaber til de mindste. Foto: Michael Svenningsen

Arbejdet med en ny legepark i Juelsminde er for alvor gået i gang. En masse træer i området er blevet fældet, og bestyrelsen er gået i gang med både det tekniske arbejde og at søge fonde.

Juelsminde: Skoven ved siden af Hotel Juelsminde Strand har fået et noget andet udseende de seneste uger.

En mængde træer er blevet fældet, så man nu for alvor kan se bakketoppen, der har navnet Odelsbjerget.

Arbejdet sker som et led i planen om at etablere Juelsminde Naturlegepark, et område med legeredskaber, madpakkehus og ikke mindst god udsigt over byen.

- Vi er færdig med at fælde de træer, der skal fældes og skal nu i gang med at rydde op, dræne pladsen og så græs, fortæller koncerndirektør Anders Brix, Schou-Fondet, der ejer området.

Dræningen er nødvendig, fordi området er ret fugtigt, og det skal gøres, inden man kan begynde at opbygge selve pladsen.

Det skal legeparken bestå af

Legeparken skal rumme klatretårne, tunnelrutsjebaner og på bakketoppen en udsigtsplatform med flagstang.Der skal også være en stor legefærge med navnet Julle og legehuse inspireret af Færgegården.På græsområdet skal der være en multibane, nedsænkede trampoliner og en scene med tilskuerplads til arrangementer som sommerens storskærms-succes.

Over 300 venner

Palsgaard A/S har selv bidraget med 2,5 mio. kr. til legeparken, og derudover skal foreningen Juelsminde Naturlegeparks Venner finde fire mio. kr.

- Vi er allerede godt i gang med at søge fonde og har en god fornemmelse. Vi tør dog ikke lægge os fast på en tidsplan, for fondene har ansøgningsrunder fordelt hen over året, fortæller Lars Kobbelgaard, der er med i venneforeningens bestyrelse.

Foreningen glæder sig over, at 300 mennesker indtil videre har meldt sig som støttemedlemmer. Det er vigtigt i forhold til den fremtidige drift af parken.

Sideløbende med fondsansøgningerne arbejder bestyrelsen videre med den konkrete udformning af parken sammen med Legespecialisten.dk.

- Det byggetekniske er en stor del af projektet, fordi legeredskaberne skal funderes ordentligt, og der skal være madpakkehus med toiletforhold, fortæller Lars Kobbelgaard.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Så faldt dommen efter dødsvold i Lunden: To mænd kendt skyldige i vold med døden til følge

Hedensted For abonnenter

Byrådsmedlem nægter holdningsskifte efter stemmeflyt: - Jeg havde sagt ja til noget, jeg i bund og grund ikke var enig i

Annonce