Annonce
Odder

Odders nye SSP-konsulent: Vi skal være hurtige til at gribe de unge, som ikke lige passer ind

- De unge er generelt blevet mere lovlydige, og det er jo godt. Men der findes på landsplan en restgruppe, som nu adskiller sig mere og mere fra flertallet. Dem skal vi passe på ikke at tabe på gulvet, siger Kristian Kilt, som ny SSP-medarbejder i Odder Komune. Foto: Søren E. Alwan
Odder Kommunes nye SSP-konsulent, Kristian Kilt, vil endnu ikke gøre sig klog på, hvordan Odders unge egentlig går og har det. Hans fornemmelse er dog, at langt de fleste trives - men at det haster med at tage hånd om en lille restgruppe.

Odder: Du får mig ikke til at sige en masse om, hvordan vi hjælper de unge, der falder udenfor radaren og ender med at få et elendigt liv, hvis vi ikke gør noget. Jeg skal jo først lære dem at kende og finde ud af, hvordan jeg målretter min indsat mod lige præcis dem.

Kristian Kilt, ny SSP-konsulent i Odder Kommune, er tydeligvis typen, der brænder for sit arbejde, indbyder til fortrolighed og bare "snakker", når han møder andre mennesker. Men spørger man ham om hans foreløbige indtryk af de unge i Odder Kommune, vil han ikke komme med et skråsikkert "statement." Kun at de unge, han foreløbig har mødt, synes i gang med et ganske sundt ungdomsliv.

- Men jeg ved jo godt, at der også findes en restgruppe, som ikke trives. Dem glæder jeg mig meget til at komme i dialog med, siger den 44-årige konsulent, som kommer fra et tilsvarende job i Skanderborg.

Her var han i 12 år en del af et tre mand stort team, der tog vare på samarbejdet mellem skole, politi og socialforvaltningen (SSP), og her har Kristian Kilt blandt andet gjort sig bemærket ved at være meget aktiv på Facebook og andre sociale medier om ungelivet på godt og ondt.

Det kommer også til at ske i Odder, men modsat i Skanderborg er Kristian Kilt eneste SSP-konsulent i kommunen. Han bliver dog tilknyttet Afdelingen Forebyggelse og Rusmidler i Vitapark, hvor han også har kontor.

Annonce

Jeg var glad for at være i Skanderborg, men det var på tide at prøve noget nyt. Desuden er to af mine egne børn nu så store, at de bruger byen – og de skal have lov til at være unge uden at løbe ind i deres far hele tiden.

Kristian Kilt, nyansat SSP-koordinator i Odder Kommune

Skal hilse på mange

Med kun 10 dage på pinden i Odder vil Kristian Kilt som sagt ikke definere, hvad der efter hans opfattelse det største udfordring for Odders unge. Men takket være dialog med et par unge, erhvervslivet og indtryk fra Facebook-gruppen 8300 Hjælp har han erfaret, at der tales meget i byen om bekymring for unges brug af rusmidler.

- Jeg er spændt på at finde ud af, hvor stort problemet er. Og uanset hvad er det vigtigt at komme ud og lave forebyggende arbejde, siger SSP-konsulenten, der regner med at gå mange ture til de offentlige pladser, hvor de unge samles. Besøg på skoler, i klubber og møde med blandt andre Natteravnene bliver også snart lagt ind i kalenderen.

- Generelt kan man sige, opgaven med at hjælpe gruppen af unge med problemer er noget, alle skal deltage i. Min opgave er at få koordineret den indsats, siger han.

Ungdommen går i to spor

Viser det sig, at de unge følger samme udvikling som på landsplan, bliver der ifølge Kristian Kilt noget at tage fat på i Odder. Også selv om langt størstedelen af ungdomsårgangene bliver mere og mere lovlydige.

- Desværre har det ofte den sideffekt, at en lille gruppe skiller sig mere og mere ud fra resten - og derfor søger sammen i det, jeg kalder negative fællesskaber. Dem skal vi have fat i, siger SSP-koordinatoren, der næsten altid har sin telefon tændt og lytter til sin telefonsvarer flere gange om dagen. Selv fra hjemmet i Stjær, hvor han bor med sin kone Mette Bender Kilt, der er sygeplejerske, og parrets fire børn på 6-19 år.

Kristian Kilt er ny SSP-medarbejder i Odder Komune. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce