Annonce
Odder

Odders gamle præstegård spiller hovedrollen i ny gyserfilm

Hovedrolleindehaveren Ella Testa Kusk og instruktør Kasper Møller Rask sparrer altid med hinanden i mellem optagelserne. På den måde er de sikre på, at de ser scenen ens, inden optagelserne starter. Foto: Morten Pape
Et hold af unge og amitiøse filmskabere har droppet lønnen og indtaget Odders gamle præstegård til optagelserne af filmen Lily's Ghost.

Odder: Uhyggen er kommet til Odder. Den gamle Præstegård på Rørthvej er blevet til et vaskeægte spøgelseshus. Anledningen er optagelser til spillefilmen "Lily's Ghost" som har Jacob Lohmann, Ditte Hansen og 14-årige Ella Testa  Kusk på rollelisten.

Avisen møder ind på sidste optagedag. Temperaturen er gået forbi de 15 grader, og det meste af holdet sidder og nyder solen inden optagelserne går  igang. Nogle får et rundstykke eller en croissant. Andre bare en kop kaffe. Imens går snakken lystigt, og der bliver grint og smilet.

Mens optagelserne er i gang inde i Præstegården, nyder den resterende del af holdet en kop kaffe i forårssolen. Mundbind er naturligvis obligatorisk. Foto: Morten Pape

Ifølge producer på filmen, Thor Bank, er det ikke kun vejret og den sidste optagedag der presser humøret op.

- Det der kendetegner det her hold, er det kammeratskab, der er. Mange af dem der er her, gør det indtil videre næsten frivilligt. Så de gør det, fordi de synes, det er et fedt projekt. Og samtidig kender nogle af dem hinanden i forvejen, så der er et rigtig godt fællesskab her, siger Thor Bank.

Annonce

Perfekt lokation

Grunden til at filmen skal skydes i Odder og at mange fra holdet må rejse fra København og til lille Odder er ret simpel. Magien ligger i præstegården.

De to producere Thor Bank og Iben Søtang afventer tilladelse til at lukke avisens fotograf ind til optagelserne i præstegården.   Foto: Morten Pape

Holdet bag filmen har fået helt frie tøjler til at ændre det indvendige, så det passer til filmen. Og det er ifølge Thor Bank ikke hver dag, det sker.

- Det er lidt exceptionelt, at vi bare har fået lov til at gøre, hvad vi vil indvendigt. Så vi er bestemt rigtig tilfredse og det har virkelig flasket sig for os, siger Thor Bank.

Lily's Ghost

En stor del af holdet bag filmen er gået med til ikke at få penge for deres arbejde. De kommer først når og hvis filmen kommer i biografer og skaber indtjening. Sker dette vil der komme løn til de indtil videre frivillige på holdet.

Størstedelen af filmen er skudt på den gamle Præstegård i Odder. Men derudover har man også lavet andre mindre optagelser i og omkring Odder.

Der er endnu ikke nogen premieredato på filmen, da distributørene endnu ikke har vurderet om den rent faktisk skal ud i biograferne.

Da holdet første gang kom ind i huset var det dog ikke alt, der flaskede sig. En mårhund havde tilsyneladende huseret inde i det forladte hus. Det betød en masse ekskrementer og en usædvanlig dårlig lugt. Samtidig var huset så faldefærdigt, at det krævede en kærlig hånd for at det kunne blive til en filmkulisse i en spillefilm.

- Vi har arbejdet rigtig meget for at få huset til at fremstå som vi gerne vil have det. Men det er blevet rigtig godt, så vi er rigtig glade, siger Thor Bank.

Efter filmholdets makeover sidder det nu gullige tapet løst på væggene og trægulvene er helt bare og mørkebrune. Uhyggeligt og slidt. Men uden mårhund. Præcis som det skal være.

Folkene bag

Jacob Lohmann spiller en af hovedrollerne i filmen. Den 47-årige skuespiller kan ses i serierne "Norskov" og "Bedrag", men har også spillet med i filmatiseringen af Jussi Adler Olsens "Flaskepost fra P".

Ditte Hansen spiller ligeså en af hovedrollerne. 50-årige Ditte Hansen er kendt for sine mange år på revyscener landet over. Derudover har hun blandt andet lavet komedien "Ditte og Louise" sammen med Louise Mieritz.

Filmens absolutte hovedrolle spilles af den 14-årige Ella Testa Kusk. I 2018 og 2020 lavede hun henholdsvis "Julemandens Datter" og "Julemandens Datter 2 - Jagten på Kong Vinters Krystal", som blev biografjulehitfilm.

Instruktøren bag filmen er den Robert-nominerede kortfilmsinstruktør Kasper Møller Rask, som med "Lily's Ghost" laver sin første spillefilm.

Producer Thor Bank er medejer af produktionsselskabet GOTFAT. Personligt har han været executive producer på en række danske dokumentarfilm. Senest dokumentarfilmen "Rebeccas Rum"

Foran filmholdet venter en masse klipning og redigering, inden den skal fremvises til filmdistrubutører som hvis alt går vel sender den ud i biograferne.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

AC Horsens

Se videoanalyse og kampens højdepunkter: AC Horsens faldt til jorden i bundopgøret

Annonce