Annonce
Kultur

Odders første kulturstrategi er godkendt

Odders første kulturstrategi er netop blevet vedtaget af et enigt byråd. Visionen er, at kultur skal være lige i nærheden. Billedet stammer fra gadefestivalen i 2017, hvor kultur og fritisliv blendede sammen midt i byen. Arkivfoto: Martin Ravn
Der er plads til stort set alt i den nye kulturstrategi, og det er måske svagheden, mener enkelte byrådsmedlemmer.
Annonce

Odder: Odder Kommune har i mange år været placeret i bunden af listen over kommuners prioritering af kultur, men det skal være slut nu.

Mandag vedtog byrådet nemlig kommunens første kulturstrategi.

- Det er den første kulturstrategi i Odder Kommune. Den har rod i den løbende debat om, at kulturlivet er blevet underprioriteret i forhold til fritidslivet og især idrætten. Strategien er et udtryk for, at vi vil sætte særligt fokus på, hvad vi vil med kulturen og synliggøre den, sagde Lone Jakobi (S).

Overskriften for den nye strategi er "Odder Kommune – kultur lige i nærheden. Kulturen skal være for alle og tæt på den enkelte."

Lone Jakobi er glad for visionen og den endelige strategi, fordi den ifølge hende sætter retning og giver plads.

Undervejs har alle borgere været inviteret til at komme med input, fordi de fleste, ifølge formanden, har holdning og ønsker til kulturlivet. Nogle borgere har taget imod invitationen, hvilket afspejler sig i de 14 høringssvar, der er kommet, siden kulturstrategien blev sendt i høring i slutningen af september.

- Vi kunne godt have ønsket os flere røster, indrømmede Lone Jakobi.

Annonce

Alt godt fra havet

Strategien blev vedtaget af hele byrådet, men ikke alle var helt tilfredse med resultatet.

- Vi har altid været optaget af, at kulturen skulle have en stærkere placering i Odder Kommune, og det glæder os, at der nu er kommet en strategi. Den bakker vi op om. Hvis vi skulle være lidt kritiske er svagheden, at den er lidt ”alt godt fra havet”, sagde Kresten Bjerre (R).

- Vi kan se, at der er en styrkelse af formidlingen af kulturarven og en bedre debatkultur, og det er vi glade for. Vi så gerne, at strategien var lidt mere konkret, sagde Martin Mikkelsen (K).

- Det lyder godt, men jeg vil gerne vide, hvad koster det, spurgte John Rosenhøj (DF).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Danmark

Kæmpe-slagteri klar til at boykotte Kurt Beier ved dom

Annonce