Annonce
Sport

Odderroer udtaget til landsholdet

Julie Poulsen har allerede repræsenteret Danmark tre gange på U-23 landsholdet. Bedste placering nr. 4 i firer og nr. 5 i otter med styrmand. Nu er Odder Roklubs eliteroere 25 år, og efter fire års collegeroning i USA er hun nu udtaget til det danske seniorlandsholds bruttotrup. Foto udlånt af Odder Roklub.
25-årige Julie Poulsen er kommet gennem nåleøjet. Nu venter en vinter med meget træning.

Odder: 24-årige Julie Poulsen, Odder Roklub, fik i sidste uge officiel besked på, at hun er udtaget til rolandsholdets bruttotrup.

Siden Julie Poulsen valgte at droppe drømmen om et års studier i Cambridge, oven på fire succesfyldte år i amerikansk collegeroning, har hun sportsligt haft fokus på én ting: At ro sig ind på det danske rolandshold med henblik på at komme til OL i Paris i 2024.

Efter en udtagelsesregatta i Aarhus i august og ergometertest, er Julie Poulsens præstationer blevet evalueret af landstrænerne, og i torsdags kom den officielle udtagelse i form af et brev til Odder Roklub.

Annonce

København bliver den nye base

Julie Poulsen valgte efter hjemkomsten fra Florida at flytte direkte til København for at læse til kandidat i Communication and Cognition - en overbygning på hendes amerikanske bacheloruddannelse. På den måde kan hun samtidig træne i Danmarks Rocenter på Bagsværd Sø.

Odder Roklub og klubbens lokale sponsorer har altid bakket mig op, så selvfølgelig holder jeg ved min klub.

Julie Poulsen

Selvom hun nu har skiftet postnummeret ud, har hun valgt fortsat at repræsentere Odder.

- Odder Roklub og klubbens lokale sponsorer har altid bakket mig op, så selvfølgelig holder jeg ved min klub. Det skulle da bare passe andet, forklarer roeren, der glæder sig til at komme i gang med træningen i Bagsværd.

Julie Poulsen er 25 år og læser i København. Hun har henlagt træningen til Bagsværd Sø men vil stadig repræsentere Odder Roklub. Foto udlånt af Odder Roklub

Selvom den 25-årge roer er kommet igennem første nåleøje, er der ikke tid til at hvile på laurbærerne. I løbet af vinteren 2021-2022 vil der ske en løbende selektering, hvor roerne bliver opdelt i en satsningsgruppe frem mod VM i 2022, OL i 2024 og en træningsgruppe med henblik på OL i 2028.

Annonce

Potentialet er i orden

I Odder Roklub tror eliteudvalget på, at der er en reel chance for, at Julie Poulsen kan ro sig til det næste OL, da hun har et stort potentiale. Det viste hun allerede som U23 roer, hvor hun nåede at blive både nr. fire og fem til VM. Siden da har hun trænet og roet mange regattaer for University of Central Florida i et meget kompetitivt miljø. Det har hun klaret så excellent, at hun flere gange er blevet hædret for såvel sine romæssige som akademiske meritter.

- Vi er ret sikre på, at Julie kan løfte arven efter Juliane Elander, og vi glæder os til at følge og støtte hende, lyder det fra eliteudvalget.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Aktindsigt afslører: Byrådet blev holdt i uvished i 200 dage i omdiskuteret vej-sag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Hård straf venter for synderne: De første ølkastere på Casa Arena er identificeret

Horsens For abonnenter

Retssag om inddrivelse af narkogæld tegner et billede af et barskt miljø i Horsens

Ikast-Brande

Politiet søger vidner: Mand udsat for røveriforsøg i eget hjem

AC Horsens

Han var helt, skurk og ti centimeter fra at gøre det godt igen mod VB: Ærlig Sigurdarson havde svært ved at slippe uheldig hovedrolle

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

HH Elite For abonnenter

Tjubang-håndbold og koncentrationssvigt: Derfor tabte HH Elite først og fremmest til sig selv i snævert nederlag

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lokal frisør er blevet selvstændig: Er rykket ind i salon Maria G. i Løsning

Heunicke om hurtig smittestigning: Flere skal vaccineres nu

Sport

Stort drama venter i lokal serie 3-pulje: Få det fulde overblik over hvilke seriehold, der har noget på spil i efterårets sidste spillerunde

Horsens For abonnenter

Studerende snupper 84-årige Pers parkeringsmulighed: Jeg ved godt, jeg ikke har krav på en p-plads, men jeg er afhængig af min bil

Østjylland

Se videoen: Så brandhærget er fabrikken i Galten

Annonce