Annonce
Odder

Odder vil også være med: Stor lokal opbakning til et hospice i Skanderborg

Interessen for at få en hospice tættere på Odder er steget. Arkivfoto: Annett Bruhn
Mere end 1000 personer er nu med i Støtteforeningen for Hospice Østjylland.

Odder/Skanderborg: Ønsket om at få et hospice i eller tæt på Odder Kommune er ikke blevet mindre i de senere år. Det kunne blandt andre bestyrelsesformand for Støtteforeningen for Hospice Østjylland, Villy Helleskov, konstatere, da foreningen for nylig havde generalforsamling.

- Her mødte hele 75 medlemmer op, hvilket jeg betragter som en klar tilkendegivelse af, at den lokale opbakning er stor, siger formanden, der også noterede sig, at mange af deltagerne kom fra Odder-området. Måske fordi foreningen på et tidspunkt har været i Odder, hvor medlemmer af bestyrelsen gjorde reklame foran Kvickly Odder. Blandt andre tidligere byrådsmedlem Niels Rosenberg (K), der i mange år har kæmpet for et få et Hospice placeret i enten Odder eller Skanderborg Kommuner.

De senere år har foreningen dog koncentreret sig om at få det placeret i Skanderborg Kommune, blandt andet fordi mulighederne for at benytte sig af offentlig transport er bedre her. Niels Rosenberg sidder i bestyrelsen for Støtteforeningen for Hospice Østjylland.

Annonce

Siden besøget i Odder har vi øget medlemstallet med 70, så vi nu er på over 1000 medlemmer.

Villy Helleskov

Villy Helleskov fortæller også, at foreningen siden besøget i Odder har fået 70 nye medlemmer, så medlemstallet nu er over 1000.

Få indlæggelser

Et af argumenterne for et hospice i netop Skanderborg, er at der bør være lige adgang til hospice i Regionen Midt, og det er der ifølge Villy Helleskov slet ikke i dag.

- Faktisk er det sådan, at hver gang der bliver indlagt otte personer fra Skanderborg/Odder-området på et hospice, bliver der indlagt 14 fra Skive-området, fordi der ligger et hospice på egnen. Så nærhed til hospice har en meget stor betydning, siger Villy Helleskov.

På generalforsamlingen var der også indlæg af regionsrådsformand Anders Kühnau (S), der ifølge Villy Helleskov medgav, at Skanderborg/Odder-området det sted, hvor der er størst behov for et hospice i Region Midt.

- Nu håber vi så, at det sker indenfor de næste to år.

Der findes i dag fem hospices i Region Midt nemlig Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, Gudenå Hospice i Brædstrup, Hospice Djursland i Rønde, Hospice Limfjord ved Skive og Hospice Søholm i Stavtrup.

Annonce
Horsens For abonnenter

Grim, ærgerlig og snusket: Graven får ikke pæne ord med på vejen, men spørger du politikerne, er det netop ord, der skal være starten på forandring

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Lærer-Jan holder aldrig helt fri: Gæsterne og maden må vente, når eleverne ringer

Erhverv For abonnenter

Stinne rejste sig, da fundamentet under hendes firma smuldrede: Nu har hun 50 ansatte og modtager nye jobansøgninger hver dag

Podcast

Ældre Sagen håber på ekstra læger til Hedensted: Vores medlemmer vil blive berørt meget

Hedensted

Fældninger og skader på træer: Det skal til for at hjælpe Staksrode Skov, siger Naturstyrelsen

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Leder For abonnenter

Tiden er kommet: Send dit brokke-gen på vinterferie og lad julefreden sænke sig tidligt og lad den vare til påske og gerne længere

Horsens

Vaccinationscenter opruster med vagt efter hærværk og forsøg på brandstiftelse på centret

Erhverv For abonnenter

Sushi-succes og vækst på værtshus, optik, chokolade og meget mere: Se hvordan lokale firmaer klarer skærene i ugens regnskaber

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Horsens

Mens priserne på energi stiger: Her bliver der ingen prisstigninger på fjernvarme

Erhverv For abonnenter

Midt i tvangslukning og produktionsproblemer: Allan Hansen fik et af sine bedste år nogensinde - og succesen er kun vokset siden

Kultur

Udsatte familier får chancen for at holde jul på Fængslet

Annonce