Annonce
Odder Håndbold

Odder vil gerne have håndboldturneringen i gang

- Vi går rundt med bange anelser for, at vi ikke får lov til at spille om nedrykningen, siger Odders træner Jacob Knudsen. Foto: Ole Nielsen.
- Vi har det letteste program, og jeg er sikker på, vi spiller os i sikkerhed i de tre sidste kampe, siger Odders sportschef Lars Borg.
Annonce

Odder: - Vi har tre kampe tilbage, og det er klart det letteste program af bundholdene. Derfor er jeg sikker vi på, at vi bringer os i sikkerhed, hvis vi får lov til at spille op det.

Det siger Odders sportschef Lars Borg, der afventer DHF's og divisionsforeningens beslutning.

Mens andre klubber ønsker resten af turneringen aflyst, er det altafgørende for Odder, at nedrykningen ikke afgøres ved skrivebordet.

Odder ligger nemlig tredjesidst og er dermed dømt til nedrykning.

Stillingen i bunden: Roskilde 6, FIF 14, Odder 17, Hjortshøj/Egå 17, HC Odense 18 og Tønder 21 points.

Nederlaget til Hjortshøj/Egå i den seneste kamp i 1. division kan dermed vise sig at blive skæbnesvangert.

- Problemet er, at 2. division er slut, og DHF har meddelt klubber som Grindsted og Frederikshavn, at de rykker op, siger Odders træner Jacob Knudsen. Dermed skal de også finde nedrykkere.

- Vi foreslår DHF en anden model, nemlig en udvidelse af 1. division, siger Lars Borg. Uanset hvem der rykker ned, vil det være en katastrofe for de pågældende klubber, der kan få konsekvenser for, om de kan fortsætte som kontraktklubber.

Odder har haft betalte spillere i mange år og har været storleverandør til Aarhus Håndbold.

Erik Veje Rasmussen er ofte i Spektrum Odder for at se på nye talenter, og fire-fem af hans spillere er hentet netop i Odder. Det vil betyde, at Odder kan forsvinde fra landkortet som talentfabrik.

Lars Borg har kontrakter med hele truppen og har også tre nye kontrakter liggende hjemme i skuffen med den ene klausul, at Odder spiller i 1. division.

Også træner Jacob Knudsens kontrakt er betinget af, at Odder er i 1. division.

- Vi er klar til at genforhandle nogle af kontrakterne, siger Lars Borg.

- Coronaen får stor betydning for håndbolden. Vi ved jo ikke, hvor mange virksomheder der bliver ramt af lukningen. Det kan være virksomheder, der lukker, eller som skærer ned på støtten til sportsklubberne, siger Lars Borg. Vi er meget afhængig af vore sponsorer, og vi forpligter os kun til udgifter, som vi kan betale, men vi har et projekt, som vi mener er det rigtige for Odder.

Annonce

Stort spring

- Der er et stort spring mellem 1. division og 2. division. Opmærksomheden i 2. division er ikke nær så stor. Det gælder bl.a. pressen. Vi har dog set klubber som Skovbakken og HC Midtjylland være en tur nede i 2. division, og de er tilbage i 1. division. Det er svært at skaffe økonomi til at betale spillere i 2. division.

- Vi stikker fingeren i jorden og ser, hvad der sker. Vi kan ikke gøre noget som helst andet end at vente, men om en uge er vi meget klogere, siger sportschefen.

Cheftræner Jacob Knudsen er sendt hjem sammen med spillerne i øjeblikket.

- Vi går rundt med bange anelser for, at vi ikke kommer til at spille om nedrykningen, siger Jacob Knudsen.

Odders bedste spiller Matias Damgaard har for længst skrevet kontrakt med Skive for næste sæson, og det står fast, at klubbens norske assistenttræner Mathias Gjesrud flytter hjem til Oslo til sommer.

Annonce
Annonce
Horsens

Jonas Dal: AaB var bedre end os

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce