Annonce
Odder

Odder: Torvet spærres for gennemkørsel med nye hæve/sænke-pullerter

Pullerterne ved Raupachsgade testes resten af året. Foto: Odder Kommune
Kommunen vil teste den nye installation i resten af 2019.
Annonce

Odder: Igennem den seneste tid er der sket en del på Torvet i Odder, hvor der både er rykket bordfodbold, legehuse, sandkasser og masser af nye siddemøbler ind. Og for at gøre torvet mere fredeligt, vil der resten af året spærres af for gennemkørende trafik. Det sker ved hjælp af hæve/sænke-pullerter, som testes i samme periode.

- Vi tester pullerterne fra 21. oktober og indtil nytår. Vi vil jo gerne udvikle Torvet til et attraktivt samlingspunkt og en levende markedsplads, og det kræver, at bilerne spiller en mindre rolle i området. Resten af året vil der derfor være spærret for gennemkørsel i den nordlige ende af Torvet, fortæller Louise Holmegaard, byplanlægger i Odder Kommune og projektleder for udvikling af bymidten, i en pressemeddelelse.

Annonce

Adgang med nøglebrik

Odder Kommune har allerede gennemført bemandede testkørsler af pullerterne, hvor bilister er blevet hjulpet ind og ud af området i en kortere periode. Nu er det nye afspærringssystem imidlertid klar til at blive testet i større skala.

- Det er vigtigt for os at få vores idéer prøvet af i virkeligheden. En prøveperiode, der løber resten af året vil give en masse nyttig viden til det videre arbejde med byudviklingsprojektet, siger projektlederen.

I testperioden er Rosensgade spærret for gennemkørsel mellem Torvet 1 og Raupachsgade alle ugens dage. Kun på hverdage mellem kl. 05-11 vil pullerterne være nede for varekørsel. Bilister, der skal have adgang til området uden for disse tider, får adgang ved hjælp af en såkaldt adgangsbrik. Der er 74 personer, der er berettiget til at køre hen over Torvet, for eksempel beboere og erhvervsdrivende.

- Indtil nu er det knap to tredjedele af dem, der har krav på adgang, der har henvendt sig for at få en adgangsbrik. Vi har sendt information ad tre omgange, så der er noget, der tyder på, at de faste brugere af Rosensgade måske ikke tæller så mange bilister, som først antaget. Og det er jo kun glædeligt, siger Louise Holmegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Personbil brød i brand

Horsens

Er mundbind falsk sikkerhed?

Horsens

Så er det nu, det gælder

Annonce