Annonce
Debat

Odder taber vild konkurrence med et brag

Holger Øster Mortensen

Læserbrev: Miljøministeriet har iværksat en konkurrence for kommunerne om at vinde en million kroner for at være "den vildeste kommune". Altså omkring biodiversitet, grønne tiltag og trivsel i øvrigt.

Også Odder Kommune har tilmeldt sig denne fine konkurrence - akkurat som 92 ud af 98 andre kommuner. Men Odder Kommune skal forberede sig på at blive nummer sjok. Kommunen er det rene wild west.

Landbruget er yderst intensivt i den østjyske kommune, og de dyrkede marker dækker 70 procent af kommunens areal. På Alrø hele 85 procent. Hertil er Odder Kommune blandt de mest svinetætte områder i landet.

Annonce

Dermed kommer Odder Kommune med i opløbet om at være det mest intensivt dyrkede og det mest husdyrtætte område i verden.

I en kommune, hvor grøftekanter bliver slået og nedsvedet i flæng, overgødet med kunstgødning (NPK) og i øvrigt har en masse mishandlet natur i det åbne land, skal man ikke gøre sig håb om at vinde noget som helst. Det er helt ude i plovfuren.

Kommunen må endda lide den tort af have borgmester Uffe Jensen (V) i spidsen - en borgmester, der hellere vil glo på sport end kere sig om miljø, en formand for Natur & Miljø Ole Lyngby Pedersen (V) (svineavler), der ikke rører en finger for at bedre forholdene i naturen, en leder af Socialdemokratiet Lone Jacobi, der hverken siger buh eller bæh og en hardcore landboformand Jens Gammelgaard, der nærmest mener han dyrker rent drikkevand på markerne. Han kalder oven i købet beskyttelse af grundvand for hysterisk. (TV2 OJ 11.6.)

Med alt dette in mente - ja, så ser det sort ud for Odder og fremtidens natur & miljø i kommunen. Og det bliver yderst let for dommerpanelet i Vild.dk miljøminister Lea Wermelin og naturmand Morten DD at afsige den hårde men retfærdige dom: Odder taber big time.

Som den sidste pind i ligkisten vil det være, hvis planerne for Kattegatbroen føres ud i livet. Denne anden vilde plan går både Uffe Jensen og Jens Gammelgaard ind for - og sikkert flere fra byrådet. Som en ildsprudlende drage vil Kattegatbroen med tilhørende motorvejsanlæg splitte Odder Kommune som en kæmpe Y. Så slukkes lyset for alvor.

Da jeg forlod Odder for et par år, siden sagde jeg til flere: Pas nu på den lille kommune. Det sker ikke! Nu må borgerne i Odder Kommune gå sammen og få styr på alle disse uhyrlige "fremskridt", som er godt i gang med at forandre kommunen fra en tålelig bosætterkommune til det rene dystopi.


Borgerne i Odder Kommune må gå sammen og få styr på alle disse uhyrlige "fremskridt", som er godt i gang med at forandre kommunen fra en tålelig bosætterkommune til det rene dystopi.

Annonce
Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Tårnby og København har en bedre natur end Hedensted: Kommunen er i bund på biodiversitet

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Horsens

Kvikt vidne slog alarm - få minutter senere var formodede dieseltyve fanget

Sport

Anne-Marie Rindom vandt 8. sejlads: Hendes værste konkurrent er uden medaljechance

Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Sport

Mens du sov: Ro-duo vinder OL-bronze og fordobler dansk medaljehøst

Sport

Efter meget tæt kamp: Anders fra Odder er færdig ved OL

Odder For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Debat

Fusion mellem Det Gule Pakhus og Kulisselageret kan få fatale konsekvenser for brugerne

Annonce