Annonce
Sport

Odder-snyd med kørepenge koster en mio. kr.

En skatteregning på ca. en million kroner betyder smalkost i Odder IGF Fodbold i de kommende sæsoner. Om der venter yderligere straf af sportslig karaktér, er ikke afgjort endnu. Arkivfoto: Ole Nielsen
fodbold - Odder IGF Fodbold fuskede igennem flere sæsoner med kørepenge.

Klubben udbetalte i perioden 2013 til 2016 skattefri kørepenge til spillerne på klubbens førstehold, og det er i strid med reglerne.

Klubben udbetalte ifølge formand Peter Lindberg Christensen skattefri kørepenge til spillerne, når de kørte til og fra træning og kamp. Det er ulovligt. Amatørfodboldspillere må kun modtage skattefri kørepenge, når de transporterer andre spillere til og fra kamp og stævne.

Sagen kommer til at koste klubben mange penge, mens det endnu er uafklaret, om den også får sportslige konsekvenser.

Afsluttes i denne uge

Udover sagen om de skattefri kørepenge er Odder IGF Fodbold, hvis førstehold spiller i 2. division, også kommet i klemme i forhold til aflønning af trænere i ungdomsafdelingen. Ifølge Peter Lindberg Christensen fandt Skat ved en gennemgang flere fejl i klubbens udbetalinger, og det betød, at flere af ungdomstrænerne fik al deres godtgørelse gjort skattepligtig.

I alt vurderer Peter Lindberg Christensen, at Odder IGF Fodbold må af med én mio. kr. til Skat, hvoraf ca. 150.000 kr. stammer fra en momssag.

- Vi mangler endnu at få afsluttet den sidste del af skattesagen. Vi håber, det sker i løbet af denne uge, siger Peter Lindberg Christensen.

Foreløbig må klubben ifølge formanden af med ca. 600.000 kr. til Skat for sæsonerne 2013/14 og 2014/15, mens sagen om sæsonen 2015/16 forventes afsluttet i løbet af denne uge.

- Vi var naive

Peter Lindberg Christensen afviser, at klubben med overlæg forsøgte at omgå reglerne.

- Vi troede, det vi gjorde, var i orden, siger han og fortsætter:

- Vi var nok desværre lidt naive.

Betalingen af ca. én mio. kr. til Skat betyder, at Odder IGF Fodbold ifølge Peter Lindberg Christensen får et par hårde år. Han understreger dog, at der er styr på situationen, og klubben ikke er lukningstruet.

Klubben har ikke forsøgt at få spillerne inddraget i betalingen af ekstraregningen til Skat.

- Det var os, som begik en fejl, og den tager vi det fulde ansvar for, siger Peter Lindberg Christensen.

Snyd i Middelfart

Skatte-sagen har endnu ikke været en tur omkring fodboldens instanser, men det kommer den formentlig nu. Det er Fodboldens Disciplinærinstans, i daglig tale Dansk Boldspil-Unions disciplinærudvalg, som tager sig af den slags sager. Disciplinærinstansen har tidligere taget sager op, som er kørt i medierne. Det skete f.eks. i forbindelse med Middelfart-sagen. Da det kom frem i medierne, at Middelfart havde en sag kørende med Skat, valgte disciplinærinstansen at undersøge forholdene i klubben. Det viste sig, at Middelfart overtråde Dansk Boldspil-Unions amatørbestemmelser.

Amatørbestemmelserne siger, at en amatørspiller højest må aflønnes med et skattepligtigt beløb på 36.000 kr. årligt. Middelfart havde overtrådt amatørbestemmelserne, og sagen endte med pointtab, 24 stk., og en bøde på 200.000 kr. til klubben og karantæner til spillerne på op til seks spilledage. Desuden fik spillerne også en bøde på op til 5500 kr. stykket.

Overholder reglerne

Peter Lindberg Christensen afviser, at Odder IGF Fodbold har forbrudt sig mod amatørbestemmelserne.

- Vi har på intet tidspunkt betalt mere end 3000 kr. om måneden til en enkelt spiller, siger Peter Lindberg Christensen.

- Har der været tale om, at klubben betalte et fast beløb i kørepenge til de enkelte spillere?

- Nej, beløbene svingede, som kørepenge jo gør, svarer Peter Lindberg Christensen.

Odder-formanden slår samtidig fast, at klubbens nuværende honorering af spillerne følger både Skats og DBU's regler.

- Fra i sommer 2016 og frem efter følger vi de regler og anvisninger, vi har fået af Skat, siger Peter Lindberg Christensen.

- Hvad får jeres spillere så nu?

- Vi har spillere, som får 3000 kr. om måneden, men vi har også spillere, som får mindre end 3000 kr., siger Peter Lindberg Christensen.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce