Annonce
Odder

Odder: Så er kommunens budget faldet på plads, og det er stramt

Tirsdag eftermiddag blev budgetaftalen underskevet af Niels Rosenberg (K), John Rosenhøj (DF) og Kresten Bjerre i bageste række og forrest fra venstre: Martin Mikkelsen (K), Lone Riis (V) og borgmester Uffe Jensen (V). Foto: Odder Kommune
De borgerlige partier og Det Radikale Venstre har lavet budgetaftale uden om S, SF og EL. Der skal stadig laves hverdagseffektiviseringer, også på skolerne, men de får nedskrevet en del af deres underskud.
Annonce

Odder: Venstre, Det Konservative Folkeparti, Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti er blevet enige om et budget for Odder Kommune for 2020. Det oplyser partierne i en pressemeddelelse.

- Partierne er med aftalen enige om, at Odder Kommunes økonomiske udfordringer er til at få øje på, og vi har med aftalen udvist økonomisk ansvarlighed og rettidig omhu, skriver de i en fælles udtalelse.

Heri kalder de budgettet "En god aftale med fokus på velfærd, udvikling og økonomisk bæredygtighed". Med andre ord er der tale om et økonomisk stramt budget.

De fire budgetpartier holder fast i, at skoler, børnehaver og andre institutioner skal spare én procent i 2020 og 0,75 procent i årene fremover. I politisk sprog hedder det effektiviseringer, og i Odder kaldes det hverdagseffektiviseringer.

Det er på grund af disse effektiviseringer, at Enhedslisten, SF og Socialdemokraterne er ikke med i budgetaftalen.

Her er flertallet

Bag aftalen om Odder Kommunes budget for 2020 står Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Radikale, som har 11 ud af 19 pladser i byrådet. Dermed er flertallet sikret.

Enhedslisten, SF og Socialdemokraterne er ikke med i budgetaftalen.

Annonce

Slut med at låne

Desuden fremgår det af aftalen, at kommunen ikke låner penge i perioden 2020-2023. I stedet skal der betales 85 millioner kroner tilbage på kommunens gæld, så den kommer lidt under landsgennemsnittet pr. indbygger.

Der bliver dog råd til at lave en ny børneinstitution i Odder Vest til 25 millioner kroner. Indtil den efter planen er færdig i 2022, skal der laves midlertidige dagtilbud.

Vestskolen, Parkvejen Skole og Landsbyordningerne får nedskrevet deres underskud til 1,2 millioner kroner, men skolerne skal blive ved med at lave hverdagseffektiviseringer. Der afsættes hvert år 2,24 millioner kroner til computere i folkeskolen.

Der bliver sat penge af til et sundhedshus i Vitapark, og så bliver der nedsat et særligt klimaudvalg, der får Kresten Bjerre (R) som formand.

Samlet set er der nye driftsudgifter på omkring 8 millioner kroner, og der er sat 26,5 millioner kroner af til anlægsopgaver i 2020.

Odder Kommunes budget skal 2.-behandles den 31. oktober klokken 17 ved et ekstraordinært byrådsmøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce