Annonce
Odder

Odder Museum: Sådan var døden og Allehelgen i 1844

Odder Museum holder et særligt Allehelgens-arrangement. PR-foto
Odder Museum tager publikum tilbage til møllergården i året 1844 sammen med Teateriet og sognepræst Vibeke Døssing.

Odder: Temaet er døden, når Odder Museum holder Allehelgen torsdag 31. oktober med et særligt arrangement, hvor der både samarbejdes med Teateriet og Odder Sognekirke.

Museet oplyser i en pressemeddelelse, at Allehelgensdag oprindeligt var en kirkelig højtid, hvor man mindedes de kristne helgener og martyrer, men også en dag, hvor man mindedes døde sognebørn.

Til lejligheden har Odder Museum fundet historien frem om møller Ole Nielsen Lund, som var en betydningsfuld mand i Odder, og som døde i 1844.

Publikum får en introduktion til emnet af museumsinspektør og etnograf Klaus Markmann.

Annonce

Den døde på lighalm

Museet har desuden allieret sig med skuespillere fra Teateriet, der spiller en række personer, som publikum møder inde i møllerens stuehus.

Her brænder kun stearinlys og olielamper. I ligstuen ligger den døde på lighalm. Her er næsten mørkt, og her fortæller enken Dorthea Elisabeth Lund om de mange foranstaltninger, der jævnfør folketroen skulle forberede den døde til Guds rige og beskytte de levende mod onde kræfter.

Efter rundturen i stuehuset møder grupperne sognepræst Vibeke Døssing, der vil tale med børnene om deres oplevelser og om ritualer omkring døden.

Gæsterne bydes på et traktement efter besøget på møllergården.

Arrangementet starter klokken 17 og slutter klokken 20.

Der er ture a 45 minutter hvert kvarter med første tur kl. 17 og sidste kl. 18.30. Tilmelding nødvendig til Odder Museum.

Arrangementet er gratis, men der er et begrænset antal pladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce