Annonce
Odder

Odder Museum indbyder til strandvandring med historier ved Norsminde

I midten af 1800-tallet blev der bygget et pakhus på havnen i Norsminde. Arkivtoto

Odder: Onsdag den 24. juli kl. 19 står Odder Museum bag en guidet strandvandretur fra Norsminde og rundt langs kysten omkring Kysingnæs. Undervejs vil deltagerne kunne lytte til fortællinger om områdets historie.

Fra Norsmindes naturlige havn er der blev udskibet masser af varer, og i midten af 1800-tallet blev der bygget et pakhus på havnen, der en lang årrække også var en aktiv fiskerihavn. Selve fjorden har været dobbelt så stor, som den er i dag, men Frederiksdal-inddæmningen i 1800-tallet gjorde en del af den tidligere fjord til landbrugsland.

Norsminde Kro er den ældste bygning i området og har en lang historie bag sig. Den stammer fra slutningen af 1600-tallet, og havde tilladelse til at opkræve bropenge fra forbipasserende, der skulle til Aarhus.

På turen rundt om Kysingnæs kigger man på den naturen. De ellers øde strande og hedeområder blev med tiden bebygget med de første badehoteller og sommerhuse. På vejen tilbage til Norsminde vil man kunne høre den tidligere landsby Kysing. Tilmelding i museets åbningstid på tlf. eller på mail.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Fra drøm til mareridt: Min livsdrøm er væk, men jeg tænker mere på stand-lejerne end på mig selv

Annonce