Annonce
Odder

Odder Kommunes nye affaldsplan sendt i høring

Affaldsplan 2019-2022, som nu bliver sendt i høring, lægger op til, at mere affald skal genanvendes og mindre skal brændes. Samtidig skal borgere i Renosyds område indstille sig på, at indsamling af organisk affald skal i gang senest i 2023. Arkivfoto
Odder og Skanderborg kommuner skal have mere værdi ud af affaldet. Mindre affald skal brændes, og organisk affald skal indsamles senest fra 2023.

Odder: Mandag aften valgte et enigt byråd i Odder Kommune at sende Renosyds Affaldsplan 2019-2022 til høring.

Mængden af husstandsaffald skal mindskes og at affaldet skal være en værdi. Det vil sige, at mindre affald skal brændes, og mere skal genanvendes til gavn for miljøet.

Det er Renosyd, der har udarbejdet affaldsplanen, men den er lavet ud fra målsætninger, som byrådspolitikere i Skanderborg og Odder kommuner, der sammen ejer Renosyd, er kommet med.

Annonce

Organisk affald skal indsamles

Affaldsplanen afslører, at Renosyd først og fremmest ønsker, at affald udnyttes til genbrug, derefter til genanvendelse, en sortering som borgerne står for, dernæst til energiudnyttelse ved forbrænding og i sidste instans skal affaldet deponeres.

Affaldsplan 2019-2022 indeholder flere konkrete indsatser, der skal være med til at få mere værdi ud af affaldet. En af indsatserne er, at der i planperioden skal være et pilotprojekt i kommunale institutioner i Odder og Skanderborg.

Her skal sortering af organisk affald testes, og formålet er, at finde den bedste løsning for, hvordan borgerne senere skal sortere organisk affald. Det vil sige affald som madrester og kaffegrums. Det er Renosyds målsætning, at en ordning omkring indsamling af organisk affald skal bredes ud til flere - det vil sige husstande i Odder og Skanderborg - senest fra 2023.

Todelte spande en mulighed

Der står også i affaldsplanen, at en ny ordning for indsamling af organisk affald skal koordineres med udskiftningen af borgernes affaldsspande, der til den tid kan være udtjent. Det vil være en mulighed med todelte spande, står der i planen, hvor der vil være plads til restaffald og organisk affald.

DTU Miljø skal i starten af i år lave en analyse konsekvenser og forhold omkring indsamling og behandling af organisk affald. Det skal være med til at give et grundlag for, hvordan en fremtidig løsning skal være.

Den ny affaldsplan skal erstatte den gamle 1. juli. Renosyd modtager høringssvar fra 18. marts og otte uger frem.

Læs Affaldsplan 2019-2022 her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ønskebørn-ejer om nethandel: Jeg er udfordret og bekymret - men som detailhandel bør vi ikke være sure

Annonce