Annonce
Odder

Odder Kommune har købt Hundslund Kro

Hundslund Kro har lignet en ruin i flere år. Værst så det ud, før der blev ryddet op udenfor. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Har fået 1,6 mio. forsøgskroner af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen - nu kan borgerne være med til at bestemme, hvad der skal ske med den faldefærdige bygning.

Hundslund: Undren, mistro og til slut et væld af spændende ideer. Det er essensen af det møde, som tirsdag trak ca. 30 foreningsformænd og privatpersoner til Hundslund Kirkehus for bl.a. at høre om Odder Kommunes køb af Hundslund Kro.

Den officielle anledning til mødet var Lokalrådets nytårskur, hvor formændene fortalte om årets arrangementer. Det punkt var dog hurtigt overstået, hvorefter deltagerne blev orienteret om købet og om, hvordan de selv kan få indflydelse på, hvad der skal ske med bygningen.

Handelen er sket, fordi Odder Kommune har søgt og fået 1,6 mio. kroner af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til udvikling af et lokalt projekt.

Udgangspunktet er, at en kommune køber en forfalden bygning og derefter hjælper borgerne i området med at idéudvikle og gennemføre en renovering. Resultatet kan blive alt lige fra et forsamlingshus til et oldekolle, men betingelsen er, at lokale kræfter er med - og at ejeren i sidste ende bliver en forening eller en privatperson. Viser borgerne ikke interesse, kan kommunen vælge at rive bygningen ned, sælge grunden uden fortjeneste og siden returnere resten af statstilskuddet til Trafik-, Bygge- og Boligtyrelsen.

- På en måde kan man sige, at I borgere har fået en enestående mulighed for at sætte jeres præg på en central plads her i Hundslund uden den store risiko. Så jeg håber virkelig, at I vil være med, sagde arkitekt Esben Dannemann Frost, der spiller en dobbeltrolle i dette projekt. Ud over at være hyret af Odder Kommune til at gennemføre forsøget, er han nemlig også medstifter af Foreningen for Odder By- og Landdistriktudvikling, som også var repræsenteret på mødet. Den forening kan også ende med at blive ejer af Hundslund Kro, sælge den og herefter genere et overskud videre til nye tilsvarende projekter i kommunen.

Succeskriteriet er ikke, at en forening skal eje eller drive det, der kommer til at være på kroens grund - men at borgerne i byen har deltaget aktivt i udviklingen af stedet.

Esben Dannemann Frost, arkitekt og tovholder på forsøget

Det kan kroen bruges til

LejlighederFælleslokale til kortspil, brætspilcafé med mere

Fritidshjem

Nedrivning og picnicområde

B&B eller selvbetjeningshotel

Festlokale til udlejning

Ungdomsboliger

Et kreativt hus med værksteder

Lokalhistorisk Arkiv

Kontorhotel

Parkering

Bekymring for fondsmidler

Da mødet var det absolut første om projektet, var der blandt deltagerne først en del mistro til, hvordan man skal kunne forholde sig et "resultat", når man hverken ved, hvem der skal eje bygningen eller - endnu mere - drive den.

Blandt andet udtrykte flere tilhørere bekymring for, hvordan projektet skal kunne hænge sammen, når der efter køb af bygningen og konsulentbistand kun vil være ca. 600.000 kroner tilbage til selve renoveringen. Resten skal ifølge Esben Dannemann Frost skaffes ved hjælp af fondsmidler.

- Det lyder fint, men jeg kan godt være bekymret for, at eventuelle fondsmidler så ender i dette projekt frem for i Hundslund Hallen, hvor vi har planer om at bygge til og blandt andet vil etablere et længe ønsket festlokale til udlejning, sagde Claus Christiansen, der er kasserer i Hundslund Hallens bestyrelse. Han blev bakket op af et par deltagere mere, som mener, at Hundslund har samlingssteder nok med hallen, kirkehuset og den medlemsdrevne købmandsgård.

Trods en del mistro til projektet, endte mødet i en positiv ånd, idet hver enkelt deltager gav sit forslag til, hvad man kan bruge den gamle kro til. Disse ideer vil Esben Dannemann Frost nu kigge nærmere på, hvorefter han i løbet af en måneds tid vil kontakte de borgere, som er interesserede i at være med i projektet. Man kan også kontakte ham på Esben@bo-frost.dk eller telefon 22527115.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Hedensted

Politiet måtte tilkaldes til to kamphaner på bodega

Erhverv

Fra bekymrende forår til travl sommer: Turister har bidt på nyt maritimt ferietilbud i Juelsminde

Forsvaret: Det vil tage mere end 50 år at rydde op efter vores forureninger

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Erhverv

Hun vil inspirere til flere kulører i boligen: I ny butik på Bjerrevej kan man hente gode ideer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Hedensted

Hedensted får træls topplacering for hjemmehjælp: Ældre Sagen kalder til borgermøde på trods af usikre tal

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

Horsens

Slingrende kørsel vakte opmærksomhed - nu er 68-årig sigtet for spritkørsel

Annonce