Annonce
Læserbrev

Odder Kommune fylder 50 år - og hylder hverdagens helte

Vi hjælper hinanden - med sundhedspersonalet og beredskabet i spidsen. Det skal fejres. Hele Odder Kommune hejser flaget.

Annonce

Læserbrev: Onsdag d. 1. april fylder Odder som selvstændig kommune 50 år.

Odder Kommune, som den ser ud i dag, blev nemlig dannet tilbage ved kommunalreformen 1. april 1970. Som mange sikkert stadig husker, var der ved den seneste kommunalreform tilbage i 2006 folkeafstemning i Odder Kommune.

Et stort flertal af borgerne stemte for, at Odder Kommune skulle bestå som selvstændig kommune. Og sådan blev det! Odder forblev en selvstændig kommune, og nu er der altså gået 50 år, siden det hele begyndte.

50-års fødselsdage skal normalvis fejres. Men netop nu - i en stor global coronakrise, der rammer os alle, og bestemt også borgerne i Odder Kommune - er det meget mere på sin plads, at hædre og hylde hverdagens helte. Frontpersonalet på sygehusene, politiet, beredskabet - men selvfølgelig også vores lokale helte.

Jeg tænker her på alle de mange dygtige kommunale medarbejdere, som hver dag - alle dage og døgnet rundt - knokler med vidt forskellige arbejdsopgaver. Ikke mindst inden for plejehjemmene, bostederne, hjemmepleje og sundhed, er medarbejderne ude blandt borgerne. I forreste linje.

Men også medarbejdere, der midlertidigt har flyttet arbejdspladsen og arbejdsopgaverne med hjem, knokler med vidt forskellige arbejdsopgaver. Skoleeleverne skal fjernundervises, byggetilladelser behandles, dagsordensmateriale til de kommende politiske møder og mange, mange andre opgaver arbejdes der flittigt med.

Med corona-virussens hærgen er der lagt en kriseplan for kommunen. Planen følges tæt - og det er dejligt, at det hele fungerer. Bøvl, besvær og afsavn til trods. Men det gør det kun fordi, vi har så dygtige og engagerede medarbejdere.

Men bestemt også fordi vi har gode og ansvarsfulde borgere, som i mange forskellige sammenhænge og fællesskaber, også bakker op om den alvorlige situation, som vi aktuelt står i. Fællesskabet, at stå sammen og løfte i flok, er ubetinget en af Odders styrker. Vi hjælper hinanden - med sundhedspersonalet og beredskabet i spidsen. Det skal fejres. Hele Odder Kommune hejser flaget.

Derfor giver det god mening, at vi onsdag d. 1. april, hædrer, hylder og på alle måder, sender varme og kærlige tanker til personalet, som sørger for, at dagligdagen - det hele til trods - alligevel fungerer.

Jeg vil gerne opfordre alle borgere i Odder Kommune, der har mulighed for det, til at hejse flaget onsdag - både i flagstangen og på andre kreative måder. Små og store flag - hele dagen.

Og vi krydrer det hele med et par fællessange via Odder Kommunes Facebookside - sange, som vi synger, hvor vi er, onsdag 1. april kl. 12.

Først synger vi ”Du kom med alt det, der var dig” og bagefter ”Happy Birthday”.

Tak for uvurderlig indsats i denne frygtelige corona-periode - og tillykke til Odder Kommune med de 50 år.

Jeg glæder mig til at synge med.

Uffe Jensen.
Annonce
Annonce
Horsens

Jonas Dal: AaB var bedre end os

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce