x
Annonce
Odder

Odder-hest drømmer stort: Vil med sin rytter til OL i Tokyo

Ægteparret Poul og Ingrid Thøgersen fra Odder ejer dansk varmblodshoppen Heiline's Danciera, som bliver redet af Carina Cassøe Krüth. Landstræner prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein (t.h.) har ekvipagen med på bruttoholdet til OL i dressur for landshold. Foto: Ridehesten.com
En niårig dansk varmblods-hoppe kan være på vej til noget stort. Den er født og opvokset ved Ørting og ejes af et par fra Odder, som støtter ekvipagens drøm om at blive udtaget til dressurlandsholdet.

Odder: En hest fra Odder har tre gange været et mulehår fra at vinde medalje ved VM for unge dressurheste. Nu er mulehårene rettet mod OL i Japan.

Hesten er ni-årige Heiline's Dancer, der bliver reddet af Carina Cassøe Krüth, og til daglig træner parret i en ridehal i Rørbæk ved Hobro.

Heiline's Danciera har kælenavnet Danse. Som navnet antyder, er hoppen født og opvokset på stutteriet Stald Heiline ved Ørting. Men hoppen har været i hænderne på rytteren Carina Cassøe Krüth, siden den var fire år, og som femårs blev hesten købt af ægteparret Poul og Ingrid Thøgersen fra Odder.

De støtter ekvipagen, som man kalder den enhed, hest og rytter udgør.

- Vi har ikke rigtigt drømt om, at det kunne blive så stort, men vi havde et ønske om, at de sammen kunne blive til en international ekvipage, siger ægteparret i en pressemeddelse.

Annonce

Vejen til OL

Lige nu kæmper et et bruttohold med syv ryttere om tre pladser på det danske dressurlandshold samt en reservetjans.

Ordet kæmper skal tages bogstaveligt, for de syv ryttere skal møde hinanden ved et stævne i Herning 5.-8. marts.

Desuden afgør et par store internationale opgaver i foråret og sommeren, hvem der kommer på dressurlandsholdet.

Træner er positiv

De nyder at tage med til stævner, hvor de følger hest og rytter. Carina Cassøe Krüth har forfinet og udviklet sit samarbejde med hesten, så ekvipagen blev opdaget af landstræneren, prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg.

Carina Cassøe Krüth er udlært berider, og hun har fuld opbakning fra hestens ejere.

- Det giver os så mange dejlige oplevelser at eje hesten. Det er en ung hest, og vi bliver ikke skuffede, hvis de ikke skulle komme til OL, for de har fremtiden for sig, siger Ingrid og Poul Thøgersen.

De er pensionerede og nyder til tage til stævner for at følge deres hest og Carina Cassøe Krüth.

Landstræneren har også forhåbninger.

- For mig udstråler de to en særlig harmoni, og det skyldes også, at de kender hinanden så godt. Danciera er den mest ukomplicerede hest, jeg nogensinde har mødt. Det er en dejlig ekvipage, og det hele ser så legende let ud for dem. Og det skyldes ikke mindst Carinas gode uddannelse af hoppen. Hun og hesteejerne er ude på et eventyr, og det kan blive rigtig spændende for dem, siger prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce