Annonce
Odder

Odder Højskole indstillet til pris

Journalistikholdet på Odder Højskole. Fra venstre ses Camilla Fejrskov, Edith Davis, Benedikte Jensen og Josefine Kyndi. Eleven på fotoet er Emily Holland-Fischer, som var hjemme til coronatest. Privatfoto
Elever har lavet podcast, som fortæller om livet på en højskole.
Annonce

Odder: Odder Højskole er indstillet til Severin-Prisen 2020 for en underholdningspodcast om livet på skolen. Skaberne er skolens journalisthold, som har gjort indtryk ved at kunne balancere fint mellem humor og indhold.

Podcasten indeholder blandt andet nyheder og interviews med eleverne på skolen om højdepunkter i deres højskoleophold. Samtidig indeholder den en afdeling, “the hot seat” med viceforstander, Emil Brøbech Jørgensen, som svarer på spørgsmål om skolen.

Severin-prisen

Severin-Prisen er indstiftet af forstander ved Lunderskov Efterskole, Irene Stapel, medieforsker Jesper Tække og kommunikationsrådgiver Rasmus Anker Rysgaard i 2018 for at sætte fokus på de frie skolers stemme i det digitale mediebillede. Tidligere vindere af Severin-Prisen er Glamsbjerg Friskole og Fredericia Realskole.

Alle kan indstille en fri skole til prisen. Indstillingen er åben til og med søndag 18. oktober, og enhver kan indstille en fri skole, som de synes gør det godt på digitale platforme. Herefter vælger juryen tre nominerede, som sendes til offentlig afstemning.

Desuden er podcasten humoristisk. For eksempel siger en af elevjournalisterne i slutningen af udsendelsen:

- Dette var en måde at få os alle til at huske den første måned. Nu er der kun tre tilbage. Husk at nyde alle de små øjeblikke.

Forstander Søren Winther Larsen er positivt overrasket over indstillingen.

- Podcasten er jo et helt nyt projekt. Det er dejligt, at den allerede har fået opmærksomhed udenfor skolens fire vægge, siger han.

Annonce

Det gode eksempels pris

Formand for Efterskoleforeningen, Torben Vind Rasmussen er med i Severin-Prisens 2020-jury. Han kalder prisen ”det gode eksempels pris,” fordi den netop retter fokus mod godt og værdibåret indhold i det digitale.

Torben Vind Rasmussen deler de tre pladser i årets jury med medieforsker og professor ved Syddansk Universitet Kirsten Drotner og kommunikationsrådgiver Rasmus Anker Rysgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce