Annonce
Odder

Odder fylder 50 år: Hele kommunen synger sammen onsdag kl 12

Hejs flaget - eller sæt flag på vinduet, i potteplanten eller andre steder, opfordrer Odder Kommune, som onsdag 1. april fylder 50 år. Foto: Colourbox
Odders 50 års fødselsdag fejres med hyldest til det sundhedspersonale og beredskab, der passer på Danmark under coronakrisen.
Annonce

Odder: Onsdag 1. april fylder Odder Kommune 50 år. I stedet for en traditionel fejring vil kommunen hellere hylde det sundhedspersonale og beredskab, der passer på Danmark under coronakrisen.

- Jeg har været i tvivl om, hvad der var det rigtige at gøre, men vi har altså valgt at fejre fødselsdagen med en hyldest, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Derfor opfordrer kommunen alle til at flage onsdag. Man kan hejse flaget i sin have eller finde på andre kreative måder at flage på med små og store flag.

Hjemme hos borgmesteren er weekenden blevet brugt til at tage flagstangen ned, så den er blevet renset, toppen malet og en ny flagline er sat på.

- Jeg glæder mig meget til at hejse flaget onsdag morgen, og håber, at rigtig mange andre borgere vil gøre det samme, siger borgmesteren.

Annonce

Syng med

En af de positive ting, coronakrisen har bragt med sig, er fællessang hver for sig. Og når kommunen fylder rundt, så skal der selvfølgelig også synges fælles fødselsdagssang.

Derfor opfordrer borgmesteren til, at alle kommunens borgere onsdag kl. 12 synger "Du kom med alt det, der var dig" efterfulgt af fødselsdagssang.

Det foregår sådan, at musikskoleleder Steen Hattesen spiller sangen live via Odder Kommunes Facebookside: www.facebook.com/odderkommune. Man kan så synge med hjemmefra, på sit arbejde, eller hvor man nu er.

- Jeg regner selv med at være på rådhuset i behørig afstand fra de få andre, der måtte være der onsdag middag, siger Uffe Jensen.

Annonce

Andet skubbes til senere

For at markere jubilæet havde Odder Kommunes økonomi- og erhvervsudvalg sat 250.000 kroner af til forskellige aktiviteter. Heraf 150.000 kroner i en jubilæumspulje, som foreninger, frivillige og lokalråd kunne søge til at holde aktiviteter, der i løbet af 2020 kunne skabe ekstra liv og sammenhængskraft i hele Odder Kommune. De arrangementer, der stadig kan holdes, vil blive arrangeret hen over året.

Odder Kommune blev oprettet i 1970 ved sammenlægning af sognekommunerne Alrø, Gosmer-Halling, Gylling, Hundslund, Saksild-Nølev, Odder, Randlev-Bjerager, Torrild, Ørting-Falling og Tunø. I 1965 var Torrild og Odder lagt sammen til Odder Sognekommune. Odder Kommunes område er identisk med det gamle Hads Herred med undtagelse af Tunø, der hørte til Ning Herred, og Hvilsted Sogn, der hører under Aarhus Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsmyndigheder vil anbefale obligatorisk brug af mundbind i offentlig transport

Annonce