Annonce
Odder

Odder-firma vinder pris for rummelighed: De ser ikke anderledes på os, fordi vi er fleksjobbere

Klaus Richardy Petersen er glad for sit arbejde hos Itools, og firmaet er glad for fleksjobbere. Derfor fik firmaet årets rummelighedspris. Foto: Mette Mørk
Itools har mange fleksjobbere og er kåret til Årets rummelige Arbejdsplads. Direktøren går op i mennesker, og det smitter af på arbejdsglæden.
Annonce

Odder: Der er små engangsmasker i de kasser, Klaus Richardy Petersen tager ned af hylden. Han arbejder på lageret hos virksomheden Itools på Skovdalsvej, hvor han blandt andet pakker varer til kunderne.

- Jeg har det simpelthen så godt her. Der er rum til det hele, også hvis man har en dårlig dag. Her får man en ekstra chance, siger Klaus Richardy Petersen.

Itools udvikler og sælger værktøjer og serviceydelser til byggebranchen. En af firmaets succeshistorier er masken AIR+, der har en lille ventilator til at suge udåndingsluft væk. Den er populær hos håndværkere, for med masken kan de trække vejret, når de arbejder.

Det samme kan Klaus Richardy Petersen, men på en hel anden måde. Efter mange år som kontanthjælpsmodtager kom han på prøve til et fleksjob. Det er to år siden, og jobbet har han stadig.

Tirsdag eftermiddag fik Itools på Skovdalsvej i Odder prisen som årets rummelige virksomhed. Ikke mindst fordi der er ni fleksjobbere ud af de cirka 20 medarbejdere. Samtidig kunne virksomheden fejre 15 års jubilæum.

Forum for beskæftigelse

Det lokale beskæftigelsesforum deler hvert år en rummelighedspris ud til en virksomheder, der gør en indsats for ledige, flygtninge, sygemeldte og andre med begrænsninger. I år gik prisen til Itools for firmaets arbejde med fleksjobbere. Dem har firmaet ni af, og nummer ti er på vej.

Forummet består af to medlemmer fra LO og DA, Udviklingodder, Dansk Handicap Forbund, Skanderborg-Odder Center for uddannelse samt byrådspolitiker Linda Ann Wienand (S), som er formand for kommunens arbejdsmarkedsudvalg.

Annonce

Kørte rundt i aktivering

Klaus Richardy Petersen manglede ilt ved fødslen, har en mindre hjerneskade og har adhd.

- Jeg tror, det kom ved fødslen. Jeg har været i aktivering i rigtig mange år, på produktionsskolen, Højmarken, Økologiens Have. Jeg kæmpede i 10 år for at blive godkendt til at blive fleksjobber. Jeg fik tilbudt førtidspension, men jeg syntes, jeg var for ung, siger den 36-årige medarbejder.

Han kom først i afklaring hos et andet firma.

- Det var godt, men det var sæsonarbejde og for ustabilt. Jeg tror, jeg gik ledig i to år, da min jobkonsulent ringede, fortæller han.

Konsulenten havde arrangeret et møde med Itools direktør Ulrik Bruhn og produktionsleder Janne Hægge.

- Jeg kunne mærke med det samme, det var nogle rigtig gode mennesker. Jeg kunne se det i deres øjne, siger Klaus Richardy Petersen.

Efter en prøvetid fik han job, og nu arbejder han 21 timer om ugen med at plukke varer, pakke dem og booke dem. Han vurderer selv, at han tjener omkring 1000 kroner mere om måneden nu, end da han var ledig.

Annonce

Her er der brug for mig

- Jeg gør ikke det her for pengenes skyld, men for at have et liv. At have noget at stå op til og føle, der er nogle, der har brug for en. Vi har det godt alle sammen, også med dem på kontoret. De ser ikke anderledes på os, fordi vi er fleksjobbere. Vi har lige været af sted på en tur til Tyskland med lidt firmamøder og teambuilding, det var hyggeligt, siger han.

Prisen uddeles af Det lokale Beskæftigelsesforum og består af et diplom og 15.000 kroner, som blev overrakt af Linda Ann Wienand (S), der er formand for kommunens arbejdsmarkedsudvalg. Og modtageren var glad og stolt.

- Det handler om at give plads til andre mennesker og i bedste fald slip. Det er vi gode til. Mit motto er, at vi skal arbejde med det, der er sjovt, og prøve at indrette arbejdspladsen ud fra medarbejderne. På den måde udvikler alle medarbejdere sig, sagde Ulrik Bruhn, der er direktør og medejer af Itools.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Halloween: Skruer ned for uhyggen

Horsens

Byrådet valgte den dyre løsning: Rundkørsel ved Lund får ekstra ben med direkte adgang til E45

Horsens

Sundhedspersonalet skal fokusere på borgerne: Horsens Kommune fylder testbilen med kontorfolk

Annonce