Annonce
Odder

Odder er en rigtig by

Flemming Birch er ikke helt sikker på, at han er blevet klogere af afprøvningen med sivetrafik i gågaden. Til gengæld er han fortrøstningsfuld på byudviklingen og overdrager derfor trygt formandskasketten for Køb Odder til Lars Juel. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Køb Odder og den afgående formand Flemming Birch har været store medspillere i arbejdet med at få lavet en ny plan for bymidten.

Odder: "Odder en rigtig by". Det er sgu godt fundet på.

Flemming Birch, afgående formand for Køb Odder og ophavsmand til ovenstående citat, er glad for den plan for bymidten, som Køb Odder, Udvikling Odder og Odder Kommune i fællesskab er ved at få skruet sammen.

Oplægget har tre prioriteter, som kommunen skal gå i gang med, når det gælder bymidten: At gøre Folkeparken permanent, så Kvickly og bymidten bliver forbundet via det det areal, som i dag er parkeringspladsen bag ved rådhuset. Parken skal fortsætte op på området bagved Schmidt og op til biografen.

- Der kommer også et nyt torv. Det er sikkert, lovede Flemming Birch, da Køb Odder torsdag aften holdt generalforsamling.

- En del af oplægget er, at kommunen måske får mulighed for at forpagte stueetagen på Centralhotellet, så det forhåbentligt bliver muligt at etablere et spisested af en art. Desuden skal der laves en såkaldt afprøvning, hvor vi tester forskellige muligheder på Torvet, ligesom vi gjorde med Folkeparken. Det glæder mig, at titlen på den afprøvning, der skal være på Torvet har fået titlen: "Torvet: Byens fleksible gulv", sagde Flemming Birch. Endelig skal Åbygade være mere rekreativ som såkaldt klimaboulevard. Herunder at åen aktiveres i sammenhæng med Folkeparken på en måde, så vand og læring spiller sammen.

Snoreklip

Oplægget er indsendt som ansøgning til Realdania-fonden, som kommunen håber vil spytte nogle millioner i kassen. - Men det her kommer til at ske, uanset om Realdania er med eller ej. Det har byrådet nikket ja til, understregede Flemming Birch overfor deltagerne i generalforsamlingen. Dermed kan Køb Odders nye formand, Lars Juul, realistisk set kunne klippe snore over til Folkeparken og på Torvet sammen med borgmesteren i 2021. - Alt det her er ikke kommet af sig selv. Vi har skabt en positiv stemning omkring bymidten blandt borgerne, erhvervslivet i andre brancher end vores, hos kommunens folk og blandt de folkevalgte på tværs af partier. Det har vi gjort ved at insistere på at tænke stort og tænke positivt, sluttede Flemming Birch sin beretning.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce