Annonce
Erhverv

Odder delte ud: Priser til begge ender af fødekæden

Nordic Seed/Pajbjergfonden i Dyngby fik Udviklingodders erhvervspris. Arkivfoto: Martin Ravn

Udviklingodder hædrede iværksættere og etableret virksomhed. De fortjener særlig anerkendelse, men var svære at vælge ud blandt mange nominerede, lød det.

Odder: Der blev nærmest delt priser ud fra jord til bord, da byrådet onsdag aften holdt nytårskur for erhvervslivet i kommunen. Udviklingodder uddelte en iværksætterpris og en erhvervspris, og begge gik til virksomheder, der arbejder med mad.

Nordic Seed/Pajbjergfonden arbejder med at forske i og forædle plantesorter, så de kan bruges til blandt andet fødevarer, mens Green Vibe Burger Bistro sørger for at mætte sine kunder.

- Vi har fået rigtig mange indstillinger til begge priser, og bestyrelsen har været ude i afstemninger, fortalte udviklingschef Karsten Geertsen, da han fortalte om de tre nominerede til iværksætterprisen.

Den gives til unge virksomheder, højeste fem år gamle, som på den ene eller anden måde har fortjent prisen.

Phone-World og Helseworld.dk var nomineret til iværksætterprisen sammen med Green Vibe Burger Bistro, som i sidste ende fik prisen. Den blev etableret i 2016 i Kvicklys forhal og begyndte som et burgersted. Ejerne er Jacob Kallestrup Sørensen og Jesper Østergaard, som har rettet virksomheden til undervejs.

Der bliver lavet mad ud af huset og firmafrokoster, og firmaet har indrettet en burgervogn, der triller rundt til byfester, firmaarrangementer og festivaler. Der er i dag 25 ansatte.

Gazeller fik blomster

Ved nytårskuren på Odder Parkhotel blev der også delt blomster ud til de firmaer, der i 2018 er blevet kåret til gazellevirksomheder af Børsen.

De er: Tiltman ApS, T & K Byg ApS, Hov Anlægs- og Entreprenørfirma ApS, Olsen Wings A/S, S. K. Lyshøj ApS, Tøjeksperten Odder ApS, Kloakmesteren i Odder ApS, B S False-Montage ApS, Robma ApS og Breinholt Service & Montage ApS.

Green Vibe Burger Bistro satte de første burgere på bordet i 2016. Siden har firmaet rettet sig lidt til efter kundernes behov. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Arter krydses

De nominerede til erhvervsprisen var Café Alrø, Gylling Efterskole og vinderen Nordic Seed/Pajbjergfonden.

- Det er en forsknings- og forædlingsvirksomhed indenfor planteavl, som tiltrækker internationale forskere. De laver cirka 10.000 krydsninger af forskellige arter hvert år har cirka 60.000 parceller, hvor planterne vurderes og udbyttet måles, fortalte Karsten Geertsen.

Firmaet blev etableret i 2008 ved en sammenlægning af Pajbjergfonden, som holdt til i Dyngby, samt Abed Fonden og en del af Danish Agro Group.

For fire år siden blev de fleste af bygningerne i Dyngby skiftet ud med nye. Firmaet har cirka 55 ansatte, og halvdelen af dem arbejder i Dyngby.

Prismodtagerne fik foruden æren og blomster et billede malet af Lone Harboe.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce