Annonce
Horsens

Oasen vil gerne have en plan for corona-restriktioner: Svært at drive forretning

Hos Oasen savner de en plan for, hvordan restriktionerne på restaurantsområdet kommer til at se ud efter 31.oktober, når de ophører. Foto: Ludvig Dittmann
Cafeer, barer og restauranter er udfordret med de nuværende corona-restriktioner. Oasen har oplevet mange aflysninger og en halvering af omsætningen.

Horsens: - Det er svært at lægge en plan for restauranten, når vi ikke har nogen anelse om, hvad der kommer til at ske med restriktionerne i det næste stykke tid.

Sådan siger Lars Larsen, der er den ene del af værtsparret i Oasen ved Dagnæs Sognegård. Oasen er som så mange andre restauranter, barer og cafeer hårdt ramt af de restriktioner, covid-19 har bragt med sig. Selskabsforretningen har mistet halvdelen af sin omsætning, mens restriktionerne med mundbind, lukning kl. 22 og forsamlingsforbuddet på under 50 personer har været gældende.

- Jeg kan sagtens forstå, hvorfor det er nødvendigt med restriktionerne. Men det er stor udfordring, at vi lige nu ikke ved, hvad der sker med om 14 dage, når restriktionerne ophører. Derfor ville jeg gerne se, at der bliver lagt en langsigtet plan, så vi har noget mere at arbejde ud fra, siger Lars Larsen.

Annonce


Jeg har stor respekt for dem, som skal træffe beslutningerne med restriktionerne, for det må ikke være nemt. Men respekten bliver lidt mindre, når vi ikke længere har en helt ny situation, og der stadig ikke er en plan for, hvordan vi skal agere fremadrettet.

Lars Larsen


Der bliver sprittet af på alle mulige overflader en gang i timen, når Oasen har arrangementer. Det er for eksempel ude på toilettet og ved fadølsanlægget. Foto: Ludvig Dittmann

Timelønnede sendt hjem

Lørdag havde Oasen et fødselsdagsselskab, da et ægtepar holdt 70-års- og 74-års fødselsdag. Der var naturligvis under 50 personer, men Oasen skulle også have holdt et arrangement med 90 personer på samme tidspunkt. Oasen er en af de større arrangører af private fester i Horsens.

De færre selskaber betyder også, at Oasen har været nødt til at hjemsende de timelønnede ansatte, som mest består af studerende.

- Det har været en nødvendig beslutning for at kunne holde de fastansatte på arbejde og undgå, at de ryger på dagpenge. Her er der mange penge på spil for vores ansatte, og vi er ærgerlig over at skulle sende de timelønnede hjem. De mister også penge , samtidig med at vi risikerer at miste dygtige ansatte, hvis de finder et andet arbejde. Men det er jo vilkårene, siger Lars Larsen.

Mange flere er begyndt at tage potionsanretninger frem for buffet, når de holder arrangement på Oasen. Lars Larsen fortæller med et smil, at mændene faktisk er ret glade for det, så de ikke skal rejse sig så ofte. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce

Ikke en ny situation længere

Lars Larsen vil helst ikke lyde, som om han er en sur mand, der bare brokker sig, men det er en udfordrende tid, når han ikke kan se længere frem end 14 dage ad gangen.

- Jeg har stor respekt for dem, som skal træffe beslutningerne med restriktionerne, for det må ikke være nemt. Men respekten bliver lidt mindre, når vi ikke længere har en helt ny situation, og der stadig ikke er en plan for, hvordan vi skal agere fremadrettet, siger Lars Larsen og fortsætter.

- Kunderne, som vi har, er trygge ved situationen, især når vi har snakket med dem om, hvordan vi håndterer at have selskaber, og at vi sørger for, at alt er, som det skal være. Men det er forståeligt, hvis folk holder sig tilbage med at reservere, når de ikke ved, om det bliver aflyst, eller om det er muligt at have så mange mennesker med, som man ønsker.

Lars Larsen ser gerne, at det bliver nemmere i fremtiden at regne ud, hvilke restriktioner der kommer. Foto: Ludvig Dittmann

Derfor savner Lars Larsen en plan til for eksempel 1.januar.

- Jeg ved ikke, om det er muligt at lægge en plan, alt efter hvordan smittetallet ser ud. Så hvis det stiger, kommer der strammere restriktioner og omvendt. Men bare sådan, vi kan følge med i, hvad der kommer til at ske.

Heldigvis har Oasen stadigvæk en del mad ud af huset til typisk lidt mindre selskaber af 10-12 personer. Andre har det nok sværere end os, mener Lars Larsen.

Han fortæller, at de ikke endnu har søgt den kompensation, som man kan få, hvis ens restaurant, bar eller cafe har tabt 35 procent af omsætningen. Det er nemlig lidt svært at blive klog på, hvordan og hvornår man kan gøre det, oplever han.

Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce