Annonce
Hedensted

Nyvalgte regions-kvinder vil sætte lægehus-sag under luppen: Først-til-mølle-princip skal ændres

Fra 1. januar har Hedensted Kommune to repræsentanter i regionsrådet i Midtjylland, nemlig Thrine Nørgaard (V) og Lone Dybdahl (S), der bor i hhv. Juelsminde og Stouby.
Thrine Nørgaard (V) og Lone Dybdal (S) er nyvalgte til regionsrådet, og med bopæl i Hedensted Kommune er det naturligt for dem at bringe lokale emner til torvs. Som det allerførste vil de kigge på sagen fra Hedensted Lægehus, hvor 2400 patienter bliver smidt på porten efter først-til-mølle-princippet.

Hedensted: - Det er simpelthen ikke ordentligt over for vores sårbare borgere, og hvis jeg bliver valgt til regionsrådet, vil jeg tage fat i dette som det allerførste, der kræver handling.

Så klart meldte Venstres Thrine Rimdal Nørgaard ud et par dage inden sidste uges regionalvalg i forhold til sagen fra Hedensted Lægehus, som har bedt Region Midtjylland om hjælp til at skille sig af med 2400 af klinikkens godt 15.000 patienter.

Og det er ikke bare tomme ord, lover Venstre-politikeren fra Juelsminde nu, efter det er lykkedes hende at erobre en plads i regionsrådet på sit partis yderste mandat.

Annonce

Beslutningen om, at det skal ske efter først-til-mølle-princippet må gentænkes, der må være andre og bedre muligheder.

Thrine Nørgaard (V), nyvalgt regionsrådsmedlem

Region Midtjylland har meddelt, at udskilningen af patienter sker ved, at samtlige borgere, der er tilmeldt lægehuset, får besked om, at de skal vælge ny læge. Herefter får de plads efter først-til-mølle-princippet.

Men det er ikke den rigtige måde at gøre det på, mener Thrine Nørgaard.

- Ældresagen har været på banen og pointeret, at det vil betyde, at ældre og svage efterlades på perronen, og jeg kunne ikke være mere enig. Beslutningen om, at det skal ske efter først-til-mølle-princippet må gentænkes, der må være andre og bedre muligheder, fastslår det nyvalgte regionsrådsmedlem, der har første arbejdsdag i Region Midtjylland 1. januar.

Skal bero på konkret vurdering

Thrine Nørgaard har ikke en køreplan klar for, hvordan problemet med for mange patienter til for få læger i Hedensted Lægehus så skal løses, men hun vil undersøge mulighederne til bunds.

- Regionen arbejder lige nu på at etablere et lægehus mere i Hedensted-området, men lykkes det ikke, vil mange borgere skulle se sig om efter en ny læge i fx Hornsyld eller Juelsminde. Hvis det bliver tilfældet, så mener jeg, at beslutningen om, hvem der skal forblive i Hedensted Lægehus må bero på en konkret vurdering af, hvem der få sværest ved at skifte læge, siger Thrine Nørgaard.

Hun mener, at der skal tages hensyn til fx sygdomme, transport og sårbarhed.

- Børnefamilier kan også blive klemt, de har typisk også et behov for en læge tæt på, mens sådan en som mig selv, som er frisk og mobil, sagtens kunne klare en flytning, siger Thrine Nørgaard.

Annonce

Dybdahl vil have lighed i sundhed

I regionsrådet afløser hun i øvrigt Erik Winther (V), som indtil nu har været det eneste regionsrådsmedlem med bopæl i Hedensted Kommune.

Det kommer til at ændre sig 1. januar, hvor Thrine Nørgaard får selskab af socialdemokraten Lone Dybdahl, som godt nok er valgt i Horsens-kredsen, men som privat bor i Stouby. Også hun har øje på Hedensted Lægehus.

- Jeg er meget opsat på, at vi skal have lighed i sundhed, og jeg er bekymret for, at det ikke sker, når der skal sies patienter fra i Hedensted Lægehus. Hvad med de ældre, der ikke er digitale eller ikke har pårørende, hvordan er de stillet? Jeg har selv en gammel mor på 85, som ikke er digital, og hun ville i hvert fald få et problem med en først-til-mølle-udvælgelse, siger Lone Dybdahl og fortsætter:

- Man bliver nødt til at kigge på patientsammensætningen og træffe nogle valg ud fra geografi, alder, mv. Der er mange kriterier, men det vil jeg prøve at sætte mig ind i.

Lone Dybdahl vil i det hele taget gerne tage fat i emner, der berører borgere i Horsens og Hedensted, og hun opfordrer til at gribe fat i hende, hvis man har bekymringer om fx grusgrave, responstider eller andre regionale problemstillinger.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce