Annonce
Erhverv

Nyt vartegn? Varmeværk vil placere 18 meter høj tank ved indfaldsvej til Rask Mølle

Rask Mølle Varmeværk vil udvide med endnu tank, der ligner den nuværende (midt på billedet) - men som er en del højere. Der er ikke plads til udvidelsen ved siden af den bygningen i midtbyen, så den skal i stedet placeres ud mod Skanderborgvej. Privatfoto
Rask Mølle Varmeværk kan ikke udvide på sin nuværende adresse i midtbyen på grund af pladsmangel. Derfor arbejder værket nu på at placere en 18 meter høj akkumuleringstank ud mod Skanderborgvej.

Rask Mølle: En op til 18 meter høj og 15 meter bred akkumuleringstank kan fremover blive det første, bilisterne ser, når de kører ad Skanderborgvej mod Rask Mølle.

Rask Mølle Varmeværk vil gerne kunne tilbyde byens nye boligområder at koble sig på fjernvarmen, men der er ikke plads til mere aktivitet på værkets nuværende adresse ved Hovedgaden.

Derfor har de i stedet planer om at udvide med en elkedel og tank i udkanten af byen, nærmere bestemt på et højt punkt mellem Borringvej og Skanderborgvej.

Annonce

- Vi har flere nye boligområder i Rask Mølle, som vi på nuværende tidspunkt ikke har kapacitet til at tilbyde fjernvarme, og det skal den nye kedel og tank gøre muligt. Derudover arbejder vi på at kunne udnytte overskudsvarmen fra nogle virksomheder, der ligger lidt uden for byen, så vikan få mere grøn energi, fortæller Brian Kristiansen, formand for Rask Mølle Varmeværk.

Fordel at ligge højt

De foreløbige planer har været igennem to politiske udvalg, som begge har hæftet sig ved den markante placeringen, tanken vil få.

Akkumuleringstanken skal placeres et stykke inde på marken bagerst i billedet, mellem Boringvej og Skanderborgvej. Foto: Ingrid Trier

I teknisk udvalg har man bedt værket undersøge, om der er mulighed for at grave tanken ned, og i udvalget for politisk koordination og økonomi, foreslår man, at bestyrelsen lige stikker fingeren i jorden engang, inden de går videre med udvidelsen.

- Vi vil selvfølgelig gerne inddrage lokalområdet i planerne, og i første omgang holder vi et orienteringsmøde, så vi kan lodde stemningen. Når vi har valgt placeringen ud mod Skanderborgvej, er det blandt andet fordi det rent teknisk er en fordel, at den ligger rimeligt højt, men også fordi den ligger tæt på en transmissionsledning mellem Uldum og Rask Mølle, som anlægget skal kobles, siger Brian Kristiansen.

Nedgravning af tanken står ikke lige først for.

- Ifølge vores rådgiver går man delvist væk fra nedgravede tanke, da det kan give nogle problemer, hvis der fx opstår lækager, så det er vi ikke så meget for. Til gengæld kan vi gøre en del i forhold til farvevalg og beplatning, så den ikke skæmmer landskabet så meget, fortæller varmeværksformanden.

Annonce

Mulighed for udsigtsplatform

Han slår fast, at tanken hverken larmer eller lugter.

- Det handler kun om, hvorvidt den skæmmer landskabet, og så kan den give skyggegener for de nærmeste naboer i mindre omfang. Men stedet er også valgt, fordi det netop her kommer til at genere færrest muligt, siger Brian Kristiansen.

Bestyrelsen er i gang med at undersøge, om man kan lave en udsigtsplatform for offentligheden på toppen af akkumuleringstanken, så den bidrager med flere positive ting til nærområdet.

Udvidelsen vil på sigt kunne give både billigere og grønnere fjernvarme i Rask Mølle.

Brian Kristiansen, formand for Rask Møllle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk leverer i dag fjernvarme til 350 husstande i Rask Mølle og forventer til foråret at kunne tilbyde fjernvarme til yderligere 20-25 husstande på Kornelvej og Lupinvej.

Hvis udvidelsen falder på plads, kan der også blive mulighed for at tilbyde fjernvarme i de resterende gasområder samt de nye boligområder ved Stenkærgård, Kalhavevej, "Ved skoven", og et kommende boligområde ved Honumvej.

Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Rekordmange ledige stillinger - virksomheder afviser ordrer

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Horsens

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Odder

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Erhverv For abonnenter

Lige flyttet til Horsens: Nu er stort fødevarefirma solgt til kapitalfond

Hedensted

Juelsminde Lægehus sikrer bemandingen: 35-årig læge er klar til at tage over efter Frandsen

Annonce