Annonce
Horsens

Nyt våben mod corona på skolerne: 40.000 selvtest skal være med til at holde smitten nede

Snart er der igen liv og leg på byens skoler efter julenedlukningen. Og for at holde smitten nede kan alle elever nu få udleveret fire selvtest - ud over de testmuligheder, som stadig findes på 10 af kommunens skoler. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Onsdag kan de horsensianske skoleelever igen finde sig til rette i klasselokalerne. Nu kan eleverne teste sig selv hjemmefra for at mindske smitten på skolerne.

Horsens: Med jul, nytår og nedlukning overstået står skolerne nu igen klar til at tage imod elever. Onsdag går det løs, og flere end 40.000 selvtest skal være med til at holde smitten nede blandt de omkring 9500 horsensianske elever, fortæller den kommunale skolechef Henrik Kallestrup.

- Vi har modtaget over 40.000 test, som bliver udleveret i disse dage ude på skolerne. I første omgang var testene kun til de uvaccinerede, men vi har rigeligt lige nu, så alle kan få udleveret fire test pr. barn nu her. Det svarer til testbehovet de første 14 dage, lyder det.

Forældrenes opgave at teste

Det nye setup med selvtest er en udvidelse af det eksisterende tilbud, hvor man kan komme ud på 10 forskellige af kommunens skoler og blive testet, men skolechefen håber, at forældrene vil tage opgaven til sig og sørge for, at børnene bliver testet hjemmefra.

- Vi opfordrer til, at både børn og medarbejdere får to ugentlige test. Det bliver spændende at se her i opstarten, hvordan det kommer til at gå. Hjemmetest er et supplement, og når forældrene bliver trygge ved det, er det en nem måde at teste på, siger han og tilføjer:

- Til at starte med kan der være fejl, mens nogle ikke får det gjort, men testen kommer med en udførlig vejledning og er nem at gå til, så jeg er fortrøstningsfuld.

Skolechefen erkender, at der blandt medarbejderne er en vis bekymring for at skulle tilbage blandt de mange elever, men han understreger også, at når først man kommer i gang, går det som regel godt, og det vigtigste er, at børnene kan komme i skole igen.

Det bliver spændende at se her i opstarten, hvordan det kommer til at gå. Hjemmetest er et supplement, og når forældrene bliver trygge ved det, er det en nem måde at teste på.

Henrik Kallestrup

- Jeg har oplevet flere gange, at når vi starter igen efter en nedlukning, er det forbundet med usikkerhed blandt personalet. Og jeg kan jeg godt følge, at man er bekymret, for der har været et højt smittetal. Men når vi får overblik og struktur, plejer det at gå godt. Jeg synes, at både skoleledere, lærerne og pædagoger, der er tæt på børnene, gør en kæmpe indsats, siger han.

Annonce

Bliv vaccineret

Henrik Kallestrup opfordrer ud over test forældrene til at lade deres børn vaccinere, og han er ikke i tvivl om, at det er det helt rigtige at få børnene tilbage på skolebænken.

- Jeg tænker, at det her set up virker, og børnene har brug for at komme af sted. Vi følger med i smittetallene, forsikrer han.

Ud over at det nu er muligt at få selvtest udleveret, vil skolerne stadig køre med opdeling i mindre hold og adskille klasserne samt gøre brug af forskudte frikvarterer. Derudover skal besøgende og forældre på skolerne fra onsdag bære mundbind eller visir.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Byggefirma fik nej til dispensation fra lokalplan - og prøvede så at presse kommunen til at betale en del af regningen

Navne For abonnenter

En bugnende fuld kirke sendte 45-årige Anders Bonnemann smukt afsted: Vellidt møbelpolstrer havde en enorm berøringsflade

AC Horsens

AC Horsens må undvære fire mand til testkampen mod Randers FC: Angriber træner med i HB Køge

Odder

Cyklister kan godt begynde at glæde sig: Snart kommer der nye cykelstier

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Hedensted For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Horsens

Rent vand er ingen selvfølge: 145 lodsejere involveres i 1000 hektar stor jord-kabale

Navne

Find dig selv på listen: Her er de 50 mest populære navne i Horsens

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Brædstrup

Vandværk lukker: Rensning af kulsyre i vandet vil blive for dyrt

Horsens For abonnenter

Slut med byrådspolitik: Nu skal Anne Lene Løvbjerg tale seniorernes sag over for byrådets politikere

AC Horsens

AC Horsens-spiller er ved at sprænge i luften af utålmodighed: Han fik sit gennembrud i efteråret, og lige nu forhindrer en skade ham i at fortsætte opturen

Annonce