Annonce
Brædstrup

Nyt tilbud til unge: Ny ungdomscafé nærmer sig åbning

Kætil Rokkjær og Heidi Daugaard fra Brædstrup Lokalråd tror, at en ny ungdomscafé for byens unge kan være med til at styrke relationerne og fællesskabet mellem de unge. Arkivfoto
Arbejdet med at etablere en ungdomscafé i Brædstrup er nu så langt, at Brædstrup Lokalråd og Horsens Sund By har lokaler og et åbningstidspunkt klar. Initiativtagerne holder informationsmøde om byens nye mødested for unge torsdag 18. juni.

Brædstrup: Efter sommerferien forventer Brædstrup Lokalråd og Horsens Sund By at slå dørene op til et helt nyt tilbud for unge i byen.

I det seneste års tid har Horsens Sund By i samarbejde med lokalrådet arbejdet for at etablere en ungdomscafé, hvor de unge, som ønsker et alternativt tilbud end det, byens foreninger tilbyder, har mulighed for at mødes på kryds og tværs i et aktivt fællesskab.

Den nye ungdomscafé er for unge mellem 16 og 29 år, og de vil i fremtiden få base i et lokale i kælderen under Brædstrup Bibliotek. For at det nye mødested for unge skal blive en succes, kræver det dog en stor gruppe frivillige, så derfor inviterer initiativtagerne til et informationsmøde for frivillige og de unge torsdag 18. juni kl. 19 i den gamle rådhussal i Brædstrup.

- Vi oplever, at Brædstrup er rigtig gode til at bakke op om nye tiltag, og vi tror da også på, at byen er klar på at lave noget anderledes. Vi håber derfor, at mange fra byen har lyst til at deltage i mødet. Det drejer sig både om foreninger, forretninger, firmaer, de unge og folk på tværs af generationer, siger Kætil Rokkjær fra Brædstrup Lokalråd.

Annonce

Vi oplever, at Brædstrup er rigtig gode til at bakke op om nye tiltag, og vi tror da også på, at byen er klar på at lave noget anderledes.

Kætil Rokkjær, Brædstrup Lokalråd

Aktiviteter over hele byen

Lokalrådet vil drive cafeen på en anden form for frivillighed end den gængse, hvor man ikke bliver så bundet på at stå i en café på et fast tidspunkt hver uge. I stedet skal byens butikker, virksomheder og foreninger byde ind med en aktivitet i Facebook-gruppen "Frivillig Cafeen Brædstrup", som de unge så kan melde sig til.

- Hvis man har lyst til at lave en aktivitet én gang om året, gør man det. Kan man fire gange om året, gør man i stedet det. På den måde binder man sig ikke for mere, end man kan overskue. Vi håber f.eks., at en frisør eller en neglebutik en dag kan vise nogle piger, hvordan man laver negle eller hår. Så kan det være en aktivitet, de unge melder sig på. Det kan også være en mekaniker, som kan vise nogle drenge, hvordan man ordner sin knallert, eller en sportsklub, som har lyst til at tage nogle til nogle til en gratis prøvetime. Det kan også være aktiviteter inden for kreative fag eller madlavning. Alt er muligt, siger Heidi Daugaard fra lokalrådet.

Unge præger selv ny café

Det bliver i høj grad op til de unge selv og de frivillige at præge indholdet i cafeen, som forventes at åbne officielt i august.

- Vi leverer så at sige skabelonen, men det bliver i høj grad op til de unge og frivillige selv at udvikle cafeen, så derfor efterlyser vi frivillige, som har et arrangement, som kan bruges. Succesen afhænger af, at der er nogle frivillige, som har lyst til at lave nogle arrangementer og gøre noget for byens unge, så Brædstrup kan være en by med tilbud til alle generationer, siger Kætil Rokkjær.

I første omgang skal et pilotprojekt køre i to år. Herefter håber lokalrådet, at cafeen kan omdannes til en forening, som kan stå for driften fremover.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

21-årig til politiet: "Fucking spassere"

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce