Annonce
Brædstrup

Nyt tilbud til svækkede borgere: Livskraftcenter skal træne folk til at bo i eget hjem

Plejehjemsleder på Dronning Ingrids Hjem, Aino Andersen, glædede sig i sin tale over, at plejehjemmet nu også kan tilbyde ophold for borgere, hvor de kan modtage træning og vejledning til at vende tilbage i egen bolig. Foto: Morten Pape
Torsdag kunne plejehjemmet Dronning Ingrids Hjem i Brædstrup indvie et helt nyt livskraftscenter for kommunens borgere. Målet er at træne borgere op, så de kan vende tilbage til en aktiv hverdag efter hospitalsophold.

Brædstrup: Der var både lidt godt til ganen og musik og sang, da Dronning Ingrids Hjem torsdag kunne indvie et helt nyt livskraftcenter på plejehjemmet.

Det nye center er et tilbud i Horsens Kommune til borgere, som har brug for at træne sig op til at vende tilbage til et aktivt hverdagsliv i egen bolig efter eksempelvis en operation, hospitalsophold eller sygdom.

Det nye center skal på sigt rumme 16 livskraftpladser ud over de 11 almindelige plejehjemsboliger og otte daghjempladser, der allerede er på Dronning Ingrids Hjem.

Annonce

Med til udvidelsen var borgmester Peter Sørensen (S), og han glædede sig over kommunens nye tilbud til svækkede borgere.

- Borgerne ønsker generelt at blive boende i deres egen bolig længst muligt, men nogle gange kan livet give nogle udfordringer for kroppen, hvor det tager lidt længere tid fysisk at komme tilbage. På livskraftcenteret kan vi nu give et tilbud, der er helt unikt, og som kan hjælpe borgerne med at genvinde styrken, energi og livskraft, så man kan komme tilbage til et aktivt hverdagsliv i egen bolig. Og det bedste af det hele er, at der sker i samarbejde med borgerne, hvor de selv sætter nogle mål for, hvad de gerne vil kunne, siger han.

- Det kan være, at de gerne vil lære at tage tøj på, gå på toilet, gå en tur i haven eller sætte sig ind i en bil. Ting, som for os andre kan føles som helt almindelige, men som nogle kan volde problemer efter et ophold på et sygehus, sagde Peter Sørensen.

Indvielsen af livskraftcentret skete på behørig vis med lidt godt til ganen samt musik og sang. Foto: Morten Pape

18 borgere igennem nyt center

På Dronning Ingrids Hjem har det nye livskraftscenter været i brug siden marts, og indtil nu har 18 borgere været igennem et genoptræningsforløb på plejehjemmet i Brædstrup.


På livskraftcenteret kan vi nu give et tilbud, der er helt unikt, og som kan hjælpe borgerne med at genvinde styrken, energi og livskraft, så man kan komme tilbage til et aktivt hverdagsliv i egen bolig.

Peter Sørensen, borgmester


For at kunne drive det nye livskraftcenter er der derfor blevet ansat en række fysio- og ergoterapeuter samt sosu-medhjælpere, der allesammen har erfaring med rehabilitering.

Lederen af Dronning Ingrids Hjem, Aino Andersen, indrømmede da også i sin tale, at det havde været en lang rejse for plejehjemspersonalet at få det nye livskraftcenter op at stå.

- Det har været en opstartsfase med mange udfordringer. Vi har skullet lære mange nye kompetencer. Der er kommet nye faggrupper ind, og vi har skullet lære om rehabilitering, som ikke er noget, man lærer over en nat. Men nu er vi også blevet stolte af resultatet, sagde Aino Andersen.

Livskraftcentret er stadig under opbygning, men de første træningsmaskiner er på plads og har allerede været i brug. Foto: Morten Pape

I forbindelse med det nye livskraftcenter er 11 plejehjemsboliger indtil nu blevet renoveret og ombygget til livskraftpladser. På sigt skal der være 16 pladser i alt. Derudover er fællesarealet og gårdhaven renoveret, så omgivelserne understøtter genoptræningen af de svækkede borgere.

Borgmester Peter Sørensen var med til at indvie det nye livskraftcenter, som virker som et supplement til de tilbud, som kommunen allerede råder over såsom akutpladser og rehabiliteringspladser. Foto: Morten Pape
Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Horsens

Se videoen: Nu er Mary kommet til Horsens

Annonce