Annonce
Horsens

Nyt stort skolesamarbejde tager form: Her er den ny FGU-bestyrelse

Jørgen Gaarde (S), borgmester i Skanderborg Kommune, er nyvalgt bestyrelsesformand for FGU Sydøstjylland. Arkivfoto: Morten Pape

Jørgen Gaarde (S), borgmester i Skanderborg, er valgt til at stå i spidsen for FGU Sydøstjylland, der får hovedafdeling i Horsens.

Horsens: Tilløbet har været langt, men nu ligger den fast.

Det nye uddannelsestilbud FGU (Forberedende Grunduddannelse) Sydøstjylland, der har første skoledag til august, har fået en bestyrelse.

Jørgen Gaarde (S), borgmester i Skanderborg, er blevet valgt som formand, og Palle Langkjær fra LO er blevet valgt som næstformand i den 12 mand store bestyrelse, der også består af Horsens' borgmester Peter Sørensen (S).

- Bestyrelsens første væsentlige opgave er at ansætte en leder til at drive FGU Sydøstjylland. Denne får til opgave at opbygge en ny skolekultur og forløse folketingets ambition om, at alle unge mennesker skal have en ordentlig mulighed for at få en ungdomsuddannelse, siger Jørgen Gaarde, der sigter efter at have en leder ansat 1. januar.

Først når ledelsen er på plads, begynder det egentlige arbejde med at skrue indholdet sammen i FGU Sydøstjylland, der er et nyt tilbud for de 16- til 25-årige, der i dag er tilknyttet blandt andet produktionsskoler, VUC eller den kombinerede ungdomsuddannelse.

Annonce

Bestyrelsen for FGU Sydøstjylland


 • Jørgen Gaarde (S), borgmester i Skanderborg Kommune (formand)
 • Palle Langkjær, LO (næstformand)
 • Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune
 • Kasper Glyngø (S), borgmester i Hedensted Kommune
 • Uffe Jensen (V), borgmester i Odder Kommune
 • Marcel Meijer (S), borgmester i Samsø Kommune
 • Michael Stubbe, Dansk Industri
 • Flemming Lund, Tekniq
 • Hans A. Sørensen, LO
 • Sonja Mikkelsen, Erhvervsskolerne
 • Jesper Mohr Nielsen, medarbejderrepræsentant med stemmeret, Horsens Produktionshøjskole
 • Jesper Frost Olesen, medarbejderrepræsentant uden stemmeret, Horsens HF og VUC

Personale skal overdrages

FGU Sydøstjylland er et samarbejde på tværs af kommunerne Horsens, Hedensted, Skanderborg, Odder og Samsø. Skolen får afdelinger i de fire førstnævnte kommuner, mens hovedafdelingen kommer til at ligge i Horsens.

- Det skyldes, at Horsens er den store spiller i forhold til uddannelsestilbud og elevantal, forklarer Jørgen Gaarde, der forsigtigt anslår, at det nye tilbud kommer til at beskæftige 500 elever på tværs af kommunerne.

Formanden finder det endnu for tidligt at snakke om potentielle placeringer for hovedafdelingen i Horsens.

- Det er ikke aktuelt i øjeblikket. Lige nu er man i gang med at kigge på, hvilke medarbejdere og bygninger der skal virksomhedsoverdrages fra de eksisterende tilbud, siger han.

Denne opgaver ligge ude hos de institutioner, der skal overdrage medarbejderne og lokalerne.

Det tæller blandt andre Horsens Produktionshøjskole.

- Vi overgår 100 procent til FGU. Samtlige aktiver, personer og bygninger bliver virksomhedsoverdraget, siger forstander Hans Christian Mouritsen.

Også Horsens VUC skal afgive personale og bygninger.

- Vi har fået til opgave at udskille 12 procent af vores aktiver og passiver. Det svarer til, at én leder og mellem 11 og 14 lærere skal overdrages, siger Dinna Balling, der forventer, at de pågældende er udpeget i uge 47.

En stor, interessant opgave

Når personale, faciliteter og ledelse er på plads, går arbejdet i gang med at strikke indholdet i det nye tilbud sammen.

Foreløbig ligger det fast, at FGU Sydøstjylland skal inddeles i tre spor.

- Tanken med FGU er at gøre det mere gennemskueligt for institutionerne og de unge mennesker, der i dag står og skal vælge mellem mange forskelligeartede tilbud. Med FGU får vi et mere enkelt system med tre spor: almen grunduddannelse, produktionsuddannelse og erhvervsgrunduddannelse, siger han, der sammen med den øvrige bestyrelse slår stillingen som leder for FGU Sydøstjylland op i løbet af den kommende tid.

- Der forestår en stor, interessant og lærerig opgave for den kommende leder, siger Jørgen Gaarde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce