Annonce
HH Elite

Derfor lod HH Elites nyeste indkøb sig overtale til et skifte

Kristin Thorleifsdottir blev med 156 mål den tredjemest scorende spiller i kvindeligaen sidste sæson, men har haft svært ved at ramme samme form for Randers HK i indeværende sæson. Mod Ajax København i september blev det dog til seks scoringer for den hårdt skydende bagspiller. Arkivfoto: Johnny Pedersen
HH Elite har igen spillet med musklerne og hentet den svenske landsholdsspiller Kristin Thorleifsdóttir til klubben. Cheftræner Jan Leslie var en stor del af appellen, og han har store forventninger til den nye profil.

Horsens: Kristin Thorleifsdóttir har i denne uge haft sine første tre træninger med de nye holdkammerater i HH Elite, efter hun onsdag blev annonceret i klubben på en to og et halvt år lang kontrakt.

Jeg synes, at folk glemmer, at hun også er hurtigt. For en skytte af sin størrelse har hun speed, og så dækker hun 3'eren rigtig godt.

Jan Leslie, cheftræner for HH Elite

Fra dag ét har hun følt sig velkommen i klubben, og skiftet krævede ikke meget betænkningstid, fortæller hovedpersonen.

- Jeg blev overtalt af klubbens ambitioner og Jan Leslie, som jeg har hørt en meget godt om. Det var vældigt tydeligt for mig, at man stræber efter toppen. Der bliver snakket om slutspil - og det vil jeg gerne være en del af, siger Kristin Thorleifsdóttir.

Annonce

Den 23-årige venstreback bliver i Horsens "genforenet" med en anden svensker, Nina Dano, som hun kender fra landsholdet.

- Det bliver super sjovt at spille med Dano. Vi har måske noget indbyrdes forståelse, der kan blive en fordel, for vi har trænet og spillet en masse sammen. Og så er det selvfølgelig rart at kunne snakke lidt svensk.

Løser flere af HH Elites problemer

HH Elite handlede hurtigt, da økonomisk trængte Randers HK tidligere på ugen valgte at fritstille svenskeren, som var en af klubbens mest løntunge spillere.

Det bliver hun også i Horsens - men det er penge, som er godt givet ud, lyder det fra cheftræner Jan Leslie, som bekræfter, at Thorleifsdóttir var en spiller, man allerede havde kig på med henblik på næste sæson.

- Da muligheden bød sig, var det en klar fordel at få hende ind nu. Det er fedt, at ledelsen så det samme, siger han.

Den svenske bagspiller, som hovedsageligt gør sig på venstre back, er da heller ingen frøken hvem som helst i den danske håndboldliga.

I sidste sæson var hun med 156 mål den tredjemest scorende spiller - kun overgået af Stine Skogrand og Kristina Jørgensen.

Samtidig kan hun med sit stærke skud fra distancen og 182 centimeters højde blive den trussel fra distancen, som man kunne skyde HH Elite i skoene at have manglet i truppen.

- Jeg synes, at folk glemmer, at hun også er hurtigt. For en skytte af sin størrelse har hun speed, og så dækker hun 3'eren rigtig godt, siger Jan Leslie.

Annonce

Håber, at hun er på topniveau fra dag ét

I indeværende sæson har formen dog haltet for HH Elites nyerhvervelse, som - sammenlignet med sidste sæson - blot har noteret sig for 32 scoringer på 70 forsøg, men til gengæld har budt ind med 33 assists.

Kristin Thorleifsdóttir

Den svenske venstreback har optrådt for følgende klubber:

2021-: HH Elite

2020-2021: Randers HK

2017-2020: H 65 Höörs HK

Hun har desuden spillet foreløbig 11 landskampe for Sverige. Blandt andet som en del af svenskernes trup ved sommerens OL i Tokyo.

Hun er ikke udtaget til VM i Spanien i december.

Noget, der i vid udstrækning skyldes de skadesproblemer, som har forfulgt svenskeren siden i sommer. Her kom hun tilbage fra den svenske OL-trup med en skulderskade og har i det hele taget mærket efterveerne af et hårdt kampprogram og slitage på kroppen.

- Jeg har haft lidt problemer med min akillessene, som har været overbelastet. Der har været rigtig, rigtig meget håndbold for mig i lang tid. Det eneste middel er hvile, så det er svært at sige, hvornår jeg igen er på hundrede procent, siger Kristin Thorleifsdóttir, som blev enige med den svenske landstræner om at sidde over ved VM-slutrunden i Spanien.

Så forbeholden er hendes nye træner, Jan Leslie, dog ikke.

- Vi kommer til at dosere træningen for hende, men jeg håber da, at hun er på hundrede procent fra kamp ét. På den lange bane, er der dog ingen tvivl om, at det er en stærk signing, siger han.

Annonce
Horsens For abonnenter

Jorden har ligget klar i to år, men boligprojekt i centrum lader vente på sig  - én udfordring forsinker byggetilladelse

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal DF-profil har bestemt sig, men hun havde helst set en helt fjerde kandidat til formandsposten

Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Erhverv

Hoteldirektør: Vi er ramt af den perfekte storm, men holder skruen i vandet alligevel

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Navne For abonnenter

Farverig horsensianer er død som 84-årig: I Tromborgs vide verden ragede keramikken op

Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Annonce