Annonce
Horsens

Nyt stort boligområde på vej i Lund

Der er fortsat stor interesse for at bygge nyt hus i Lund, og derfor har teknik- og miljøudvalget netop sagt ja til at udvide boligområdet ved Provstlund for tredje gang. Arkivfoto

Teknik- og miljøudvalget har sagt ja til endnu et stort boligområde ved Provstlund. Dermed fortsætter udbygningen af den østlige del af Lund.

Lund: Der er godt gang i byggeriet i Lund, og nu er der endnu flere boliger på vej i den østlige del af byen. Således har teknik- og miljøudvalget i Horsens Kommune netop sagt ja til at udvide boligområdet Provstlund med yderligere ni hektar.

Boligområdet, som er tredje etape af udbygningen i Provstlund, ligger nord for det nuværende boligområde, og den får vejadgang fra Provstlund Skovvej via Provstlund Allé. Det nye boligområde vil således komme til at ligge naturskønt tæt på Provstlund Skov, og området vil derudover hænge sammen med det øvrige boligkvarter og Lund og med et fælles stinet ved Provstlundstien.

Det var et enigt udvalg, som sagde ja til udvidelsen i Provstlund. Sagen lå ret lige for, da området i forvejen er bebygget, og der er etableret vejnet.

Ole Pilgaard Andersen (DF), formand for teknik- og miljøudvalget
Det nye lokalplanområde er inden for det røde felt, som teknik- og miljøudvalget netop har godkendt og sendt til høring i fire uger. Det øvrige område viser planerne for en kommende fjerde etape. Illustration: Horsens Kommune

Planer om 138 huse

I første omgang er der planer om at opføre op til cirka 58 parcelhuse, men den nye lokalplan åbner også for, at der kan opføres dobbelthuse på de store grunde over 900 kvm. De 58 nye boliger er dog kun cirka halvdelen af, hvad der er planer om på længere sigt. I alt er der lagt op til et samlet boligområde med cirka 109 åben/lav boliger (parcelhuse) og 29 tæt/lav boliger (rækkehuse). Udvidelsen af det sidste område, som vil komme i en fjerde etape, vil dog kræve en ny lokalplan.

- Det var et enigt udvalg, som sagde ja til udvidelsen i Provstlund. Sagen lå ret lige for, da området i forvejen er bebygget, og der er etableret vejnet. Der er også afsat et 30 meter bælte fra boligområdet til skovbrynet, så sagen gik lige igennem, siger Ole Pilgaard Andersen (DF), formand for teknik- og miljøudvalget.

Udvidelsen af Provstlund vil lægge et ekstra pres på Lundskolen og byens institutioner, men det er der tænkt på ifølge næstformanden i udvalget.

- Jeg sidder også i skoleudvalget, og her har vi afsat penge til udvidelse af skolen og til ekstra børnehave- og vuggestuepladser, så det har vi taget hensyn til. Det er klart, at det hele skal gennemtænkes med haludvidelse, skole og infrastruktur, men jeg synes også, vi tænker os om og prøver at planlægge os ud af det, siger Niels-Peter Bøgballe (S).

Annonce
Hedensted For abonnenter

323 dage efter corona har Helle fået besked fra senfølgeklinik: Det svarer til en hjerneskade - og det kan blive kronisk

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Borgmester om skandaleramt politikers fremtid: Så længe John Rosenhøj ikke er dømt, er han medlem af Odder Byråd

Horsens For abonnenter

Beslutningen om at flytte folkeskole ind på gymnasium er ikke skåret i sten: Ny fremtid for Dagnæsskolen i spil

Debat

Tænk, hvis de unge på campus og gymnasiet kunne mødes på en bro over banen og Bygholm Å

Horsens

Smil til fotografen: I denne uge kører en ret genkendelig bil rundt i Horsens

Sport

Chris Ankers enke: - Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen

Erhverv For abonnenter

Både gyldne og røde tal i ugens regnskaber: Se status fra blandt andre værtshus og vikarfirma

Horsens

Horsens har Jyllands højeste smittetal og laveste andel vaccinerede: Få overblikket over corona-udviklingen i dit sogn her

Erhverv

Kærestepar har købt velkendt butiksejendom: - Det er den største Ikea-test, vi kan tage sammen

Danmark

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Erhverv

Mere gang i Hestedamsgade: Det skal ikke være en ærindegade, men en væregade - gerne som i Sydeuropa

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Hedensted

Hør Hedensteds nye podcast:  Første afsnit sætter fokus på ny skraldeordning og et nedlagt springvand

Annonce