Annonce
Østjylland

Nyt stadion rykker nærmere: Mandag præsenteres private partnere

I morgen præsenterer borgmester Jacob Bundsgaard (S) de private partnere, der vil bidrage til at få processen hen mod et nyt stadion til at lykkes. Foto: Axel Schütt
På et pressemøde mandag præsenterer borgmester Jacob Bundsgaard (S) de private partnere, der vil bidrage til at få proces hen mod et nyt stadion til at lykkes.
Annonce

I mere end et år har Aarhus diskuteret nyt stadion.

Nu ser det ud til, at drømmen endelig rykker nærmere noget på konkret.

Aarhus Kommune har søndag udsendt en invitation til et pressemøde mandag 2. december.

"Borgmester Jacob Bundsgaard vil på pressemødet præsentere de private partnere, som vil bidrage til at få processen til at lykkes," står der i invitationen.

Det har gennem hele diskussionen stået klart, at det for Socialdemokratiet er helt afgørende, at der kommer ekstern finansiering fra for eksempel fonde, hvis et nyt stadion til en pris i størrelsesordenen 400 millioner kr. skal opføres.

Annonce

Forslag om boliger

Stadiondebatten begyndte for alvor i begyndelsen af december 2018, da Torsten Schmidt fra revisions- og konsulentfirmaet Pwc offentliggjorde en længe ventet analyse af forudsætninger og muligheder for at opføre et nyt stadion for enden af Stadion Allé.

Konklusionen var, at Aarhus Kommune kunne slippe med at betale 14 millioner kr. for et nyt stadion.

Sådan et koster i omegnen af 400 millioner kr. Pwc foreslog at finde pengene ved at sælge byggerettigheder på Jydsk Væddeløbsbanes areal bag stadion.

Det vakte en del furore. Både hos væddeløbsbanen og hos de mange mennesker i Holme og Højbjerg, der ikke ville give afkald på et grønt område til fordel for boliger.

Annonce

Borgmester for bordenden

Siden satte AGF, Aarhus 1900 og de andre klubber ved stadion sig sammen med ejendomsudvikler Rune Kilden. De lavede et forslag, der bevarede væddeløbsbanen og opererede med væsentligt færre boliger.

I septembers budgetforhandlinger valgte forligspartierne at bede borgmester Jacob Bundsgaard sætte sig for bordenden og styre processen videre.

Desuden blev der afsat to millioner kr. til arbejdet.

Formanden for kulturudvalget, Steen Bording Andersen (S) har tidligere forklaret, at man nu arbejder på en model i samarbejde mellem Borgmesterens Afdeling, Kultur og Borgerservice samt Teknik og Miljø.

Afdelingerne styres af Socialdemokratiet, radikale og Venstre. Så kan de tre partier blive enige, er der et pænt flertal i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce