Annonce
Kultur

Nyt spisested i byen: Alle skal have råd til at gå på café

Den nye caféindehaver Tamer Kaya (t.v.) er lidt af en iværksætter. Han arbejder også med apps og digitale koncepter, men skruer lidt ned for det nu, efter at han har overtaget cafeen. Her er han med et tidligere projekt, ?FindStroem?, der nu er lukket ned. ArkivFoto: Martin Ravn
horsens - En ny café med tapas, burgere og steaks på menuen åbner i latinerkvarteret inden længe.

Cafeen skaber dermed liv igen i de lokaler, hvor Qvists Grammofoncafé i sin tid lå, og hvor to andre spisesteder siden forsøgte sig uden held.

I to år har lokalerne ligget tomme, men nu er den nye Café Grønnegade altså på vej.

Åbningsdagen er ikke på plads endnu, men der arbejdes på højtryk med inventar og indretning, og åbningsdatoen forventes at være mellem 20. november og 1. december.

Det oplyser den nye indehaver 26-årige Tamer Kaya, der sammen med sin svoger, Mehmet Yigen, står bag den nye café.

Mehmet Yigen har i mange år drevet en restaurant i Kibæk ved Herning.
Qvist Grammofoncafé lå fra 2005- til 2012 i Grønnegade, og lokalerne bliver i dag stadig kaldt ?grammofoncafeen? af horsensianerne. arkivfoto: martin ravn

Et kanon sted

Ambitionerne hos de nye ejere rækker ikke bare til tallerknerne, men også til gæsterne.

Tamer Kaya, der skal stå for cafeen i det daglige, fortæller, at man gerne vil tilbyde studerende, unge, nybagte forældre, socialt udsatte, hjemløse osv. mulighed for at få en caféoplevelse en gang imellem. Derfor er priserne skruet ned og flere støttetiltag i støbeskeen.

- Vi vil være 20-30 pct. billigere end de andre her i området, for vi mener, at alle skal have lov og råd til at komme på café. Ikke bare en gang om måneden, men også en gang om ugen. Vi vil være et billigere alternativ til de andre gode cafeer her i området, fortæller han.

Og netop området var noget, de nye indehavere havde kig på.

- Beliggenheden er kanon. Jeg har tidligere kigget på lokalerne, men det lykkedes ikke at nå til enighed med udlejeren (Alex Pedersen, Restaurant Oksen, red.). Men så fik jeg min svoger med i projektet, så nu er vi klar, fortæller en glad Tamer Kaya, der næsten kender Horsens som sin egen bukselomme.

Han bor i Odder, men har studeret på VIA University College og har mange bekendte i byen.
- Stilen bliver meget rustik og hyggelig med retro og historiske indtryk, bl.a. gamle billeder fra gaden, som vi har fået lov at bruge af Horsensbilleder.dk, siger han.
Annonce

En social profil

Cafeen har også indledt et samarbejde med flere godgørende organisationer, hvor cafeen håber hver måned at kunne donere et beløb til hjemløse og socialt udsatte.

Café Grønnegade holder åbent alle ugens syv dage. Fredag og lørdag til kl. to om natten. Og juleaften er der også åbent:

- Vi vil gerne skabe en juleaften for socialt udsatte og ensomme. Min kone og jeg vil lave maden og hygge om folk. Vi har tyrkiske rødder og dyrker ikke selv juleaften, så vi kan lige så godt være her for andre, siger Tamer Kaya.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Horsens Frejas første nederlag

Annonce