Annonce
Brædstrup

Nyt område udpeget til byudvikling: Plads til nye boliger på sygehusgrund

Byrådspolitiker Jørgen Korshøj (V) glæder sig over, at den tidligere sygehusgrund er kommet med i kommuneplanen som et potentielt byudviklingsområde. Arkivfoto: Peter Hald
Den tidligere sygehusgrund i Østergade i Brædstrup er udpeget som et nyt boligudviklingsområde i den nye kommuneplan. Også i Nim er et nyt område omkring købmanden planlagt til nye boliger.

Brædstrup/Nim: Der er flere områder i Nim og i Brædstrup, som vil være velegnede til nye boligområder.

Det står at læse i det kommuneplanforslag for 2021-2033, som netop er sendt i høring. Her står at læse, at den tidligere sygehusgrund i Østergade i Brædstrup foreslås ændret til et boligområde.

I kommuneplanforslaget er det præciseret, at de eksisterende sygehusboliger og have skal bevares, men der åbnes for tæt/lav bebyggelse i 1-2,5 etager i den øvrige del af området ud mod Østergade.

Annonce

- Jeg synes, det er rigtig fint, at der er lagt op til nye boliger på den tidligere sygehusgrund. Området kan jo ikke stå og se sådan ud i en uendelighed. Det er bygninger, som ikke er tidsvarende mere. Der kommer jo heller ikke sygehus deroppe mere, og man kan ikke bruge det gamle vaskeri og køkken til noget, og så er det meget passende, hvis der kan komme nye boliger dér, siger Jørgen Korshøj (V), medlem af plan- og miljøudvalget og formand for kommunens oplandsudvalg.

Et cirka 0,8 hektar stort område på den tidligere sygehusgrund foreslås udlagt til estimeret 16 boliger. Selvom området er lagt ud til boliger i kommuneplanen, betyder det dog ikke, at boligerne kommer. Det kræver, at der er en investor, der har lyst til at udvikle et projekt på området.

Her forestiller Horsens Kommune sig, at der kan ligge nye boliger i fremtiden. Kort: Horsens Kommune

Ingen plan for DLG-grund

For et par måneder siden oplyste DLG, at virksomheden er i kontakt med mulige købere til fabriksbygninger, kontorlokale og den tidligere Land & Fritid-butik på Vestergade i Brædstrup. Her skulle køberne være interesserede i at etablere nye boliger, men området i Vestergade er ikke med i den nye kommuneplan.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at det ikke er kommet med, men man kan heller ikke have alt med i sådan en plan. Jeg ved også, at der er nye projekter på vej ved Ring Sø, hvor der skal laves ny lokalplan efter sommerferien. Men selvom nogle projekter ikke er med nu, betyder det ikke, at der ikke kan laves boliger senere, hvis der kommer nogen med et projekt. Så kan man altid lave et tillæg til kommuneplanen. Jeg tror også, at man på sigt vil se flere boligprojekter i Brædstrup, end det kommuneplanen lægger op til nu, siger Jørgen Korshøj.


Jeg synes, det er rigtig fint, at der er lagt op til nye boliger på den tidligere sygehusgrund. Området kan jo ikke stå og se sådan ud i en uendelighed.

Jørgen Korshøj (V), formand for oplandsudvalget


Annonce

Boliger ved købmand

Også i Nim er der udpeget områder, som vil være velegnede til boliger. Her er Præstehaven tæt på Min Købmand på Præstevænget udpeget til at rumme seks nye boliger. Også på Møllegade er et område peget ud.

- Det er også rigtig godt for Nim, hvis der kan flytte nogle ned omkring den nye købmandsbutik. Det har været et ønske fra Nim, og derfor er det nu kommet med, siger Jørgen Korshøj.

Der har også været interesse for at bygge på marken bag ved købmanden i Nim, men dette område er ikke en del af den nye kommuneplan.

Annonce

Digitalt borgermøde

Horsens Kommune holder tirsdag 18. maj digitalt borgermøde om den nye kommuneplan for Brædstrup, Nim, Sdr. Vissing, Lund og Østbirk. Planen, der rækker frem mod 2033, indeholder ud over nye potentielle byudviklingsområder også mulige industriområder og områder til skovrejsning og meget andet.

Man kan læse mere på www.horsens.dk/kommuneplan. Her kan man også se, hvordan man deltager i det digitale borgermøde, som finder sted fra klokken 19 til 21.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Horsens Frejas første nederlag

Seneste plus

Annonce