Annonce
Sport

Nyt nederlag til AC: Top seks er pludselig langt væk

Oliver Drost og AC Horsens' offensiv var uden bid, og det kostede mod Esbjerg, der løb med en sejr på 1-0. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

AC Horsens tabte for første gang i denne sæson to kampe i træk, og 1-0 nederlaget til Esbjerg gør det svært at tro på en plads i mesterskabsspillet.

Esbjerg: 24. spillerunde i Superligaen er normalt en god runde for AC Horsens. I de seneste ni superliga-sæsoner har holdet hentet 18 point og blot en enkelt kamp er blevet tabt. AC Horsens har tilmed i denne sæson ikke haft samme resultat to kampe i streg, men kombinationen af de to statistikker led et knæk i Esbjerg.

Og med et nederlag på 1-0 led AC Horsens' muligheder for at komme med i top seks også et stort knæk. Alt efter udfaldet af de øvrige kampe i denne runde kan AC Horsens være meget langt væk fra top seks, og hvis det skal lykkes at gentage sidste års plads i mesterskabsspillet, står det nu fast, at de to sidste kampe i grundspillet mod Randers og Brøndby skal vindes.

AC Horsens spillede pænt ude på banen, og gav ikke chancer væk, før Esbjerg fik scoret til 1-0 på en omstilling, men i den anden ende af banen kneb det voldsomt med at skabe chancer. Der var slet ikke bid nok i AC Horsens' offensiv. AC nåede frem til kanten af Esbjergs straffesparkfelt, men så blev det ikke til mere.

Annonce

Esbjerg-AC Horsens 1-0 (0-0)

Superliga

Mål: 1-0 Carlo Holse (65.).

Advarsler: Mathias Nielsen (33.), Adrian Petre (33.), Markus Halsti (47.), Oliver Drost (57.), Michael Lumb (57.), Joni Kauko (57.), Mads Juel Andersen (81.).

Esbjerg: Jeppe Højbjerg, Daniel Anyembe, Rodolph Austin (Jeppe Brinch 46.), Markus Halsti, Jesper Lauridsen, Jacob Lungi Sørensen, Lasha Parunashvili, Joni Kauko, Mathias Kristensen (Emmanuel Oti Essigba 83.), Adrian Petre, Carlo Holse (William Møller 87.).

AC Horsens: Matej Delac, Michael Lumb, Mathias Nielsen (Mikkel Qvist 46.), Mads Juel Andersen, Rune Frantsen, Jonas Borring (Sammy Skytte 66.), Bjarke Jacobsen, Sivert Heltne Nilsen, Peter Nymann (Louka Prip 73.), Oliver Drost, Kasper Junker.

Dommer: Peter Kjærsgaard.

Tilskuere: 3718.

Pænt spil

Første halvleg blev et godt bevis på, at AC Horsens er ved at udvikle en mere boldbesiddende spillestil. Der er kommet væsentligt mere ro og sikkerhed i AC Horsens' opspil.

Det gav 45 minutter med masser af pænt spil og meget begrænset med afslutninger både til AC Horsens og Esbjerg. Esbjerg havde kampens første efter 10 minutter, men Matej Delac havde ikke problemer med at gribe fat i forsøget fra distancen. AC Horsens var kort efter tæt på at have held med en hjørnesparkskombination, som gav Kasper Junker en god afslutningsmulighed, men hans hovedstød var uden præcision og kraft.

Få minutter før pausefløjtet stod Esbjergs Joni Kauko fri i AC-feltet, men hans afslutning sad lige på Matej Delac.

Det blev afslutningen på 45 minutter, hvor den sidste gode aflevering manglede hos begge hold.

Målmand i offensiven

Esbjerg fik mere snert i offensiven fra anden halvlegs start, og efter 65 minutter gik det galt. På en omstilling scorede Carlo Holse til 1-0. Det var AC Horsens' store udfordring i efteråret, at modstanderne for let fik scoret på omstillinger, men i foråret har der været lukket af for den slags lige indtil Carlo Holse slog til.

Scoringen åbnede kampen. AC Horsens virkede rystet i minutterne efter målet, og det gav flere afslutningsmuligheder til Esbjerg.

Manager Bo Henriksen reagerede straks på føringsmålet til Esbjerg ved at erstatte Jonas Borring med Sammy Skytte. Louka Prip blev også sendt på banen i et forsøg på at fremtvinge en udligning.

Mikkel Qvists lange indkast gav heller ikke gevinst. Og da han i slutfasen blev skubbet helt frem i angrebet gav det heller ikke udbytte i form af afslutninger.

Louka Prip forsøgte sig fra kanten af feltet i det 90. minut, men Jeppe Højbjerg kunne sikkert dykke ned i bolden.

I dommerens tillægstid blev Matej Delac også hevet op, men selv om han løb rundt i Esbjergs straffesparkfelt gav det ikke bonus.

AC Horsens spiller igen på søndag ude mod Randers FC.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce