Annonce
Horsens

Nyt mountainbikespor: Penge til pedaltrampere ved Bygholm Sø

Mountainbikesporet rundt om Bygholm Sø er allerede godt i gang med at blive etableret. Det sker med foreningen MTB Horsens og formand Tommy Rybka i spidsen. Arkivfoto: Morten Pape
Færdiggørelsen af et mountainbikespor ved Bygholm Sø har fået penge fra Horsens Kommune. Et klasseeksempel på, hvor meget man kan få for få kommunale midler, siger udvalgsformand.
Annonce

Horsens: Der er godt nyt på vej til alle dem, der er glade for at cykle en tur i lidt mere ujævnt tærren. Horsens Kommune har nemlig bevilget 60.000 kroner til færdiggørelsen af et mountainbikespor i området omkring Bygholm Sø.

Det er MTB Horsens, der står bag etableringen af sporet. Foreningen lægger en masse frivillige kræfter i at få arbejdet færdiggjort. Det er blandt andet derfor, at projektet har mødt opbakning fra kommunal side.

- Her får vi rigtig meget for pengene - vi får mange meter bane for de 60.000 kroner. Det er et klasseeksempel på, at få kommunale midler kan give meget, fordi der er et civilsamfund, der udnytter pengene godt og selv lægger nogle kræfter i det, siger Jakob Bille (LA), formand for kultur- og civilsamfundsudvalget i Horsens Kommune.

Mountainbiken er oppe i tiden, den appellerer bredt, og den er i god tråd med vores målsætninger om mere bevægelse og om at komme mere ud i naturen. Man kan både cykle alene og i fællesskab, og der er et sundhedsmæssigt aspekt, så det er på alle måder en god ting.

Jakob Bille (LA), udvalgsformand

Annonce

Oppe i tiden

Det er i det udvalg, at bevillingen er blevet vedtaget, og det er sket med penge fra en nyoprettet outdoor-pulje, hvor der i 2020-22 afsættes 250.000 kroner årligt til "at understøtte foreningers og frivilliges arbejde med etablering af mountainbikespor".

- Mountainbiken er oppe i tiden, den appellerer bredt, og den er i god tråd med vores målsætninger om mere bevægelse og om at komme mere ud i naturen. Man kan både cykle alene og i fællesskab, og der er et sundhedsmæssigt aspekt, så det er på alle måder en god ting, siger Jakob Bille.

Han understreger desuden, at det er med i tankerne, at sporet bliver lavet i respekt for natur- og dyreliv, og at man vil stadig kunne gå rundt om søen, eller hvad man i øvrigt bruger området til, uden at blive påvirket at pedaltrampende motionister.

Annonce

Anden bevilling fra puljen

Mountainbikeklubben, der er i fuld gang med arbejdet med sporet ved Bygholm Sø, har også planer om at etablere faciliteter i en nærliggende grusgrav. Det gælder et madpakkehus, et toilet og et teknikområde tiltænkt nye ryttere samt børn. Der foreligger dog ikke et budget for planerne, og kommunen opfordrer derfor foreningen til at få det på plads, inden de søger om midler.

Det er anden gang, at kultur- og civilsamfundsudvalget bevilger penge fra outdoor-puljen, da Trailbuilderlauget i december sidste år fik godkendt en ansøgning på 40.000 kroner til mountainbikesporet i Bjerge Skov. Pengene hertil blev taget fra 2020-puljen.

Trailbuilderlaugets planer er blandt andet at udvide den nuværende 12,5 kilometer lange rute med yderligere fire kilometer. Hedensted Kommune har bevilget samme beløb som Horsens Kommune, da området krydser kommunegrænsen.

Sporet er allerede lavet, men ikke færdigbygget, da der blandt andet mangler grus til at understøtte på udvalgte strækninger og skilte til at fortælle om ruten og gøre opmærksom på krydsninger med gangstier. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Ungt ægtepar var endelig klar til at flytte ind i deres drømmebolig: Men to timer før fik de overraskende besked fra kommunen

Annonce