Annonce
Horsens

Nyt mountainbikespor: Penge til pedaltrampere ved Bygholm Sø

Mountainbikesporet rundt om Bygholm Sø er allerede godt i gang med at blive etableret. Det sker med foreningen MTB Horsens og formand Tommy Rybka i spidsen. Arkivfoto: Morten Pape
Færdiggørelsen af et mountainbikespor ved Bygholm Sø har fået penge fra Horsens Kommune. Et klasseeksempel på, hvor meget man kan få for få kommunale midler, siger udvalgsformand.

Horsens: Der er godt nyt på vej til alle dem, der er glade for at cykle en tur i lidt mere ujævnt tærren. Horsens Kommune har nemlig bevilget 60.000 kroner til færdiggørelsen af et mountainbikespor i området omkring Bygholm Sø.

Det er MTB Horsens, der står bag etableringen af sporet. Foreningen lægger en masse frivillige kræfter i at få arbejdet færdiggjort. Det er blandt andet derfor, at projektet har mødt opbakning fra kommunal side.

- Her får vi rigtig meget for pengene - vi får mange meter bane for de 60.000 kroner. Det er et klasseeksempel på, at få kommunale midler kan give meget, fordi der er et civilsamfund, der udnytter pengene godt og selv lægger nogle kræfter i det, siger Jakob Bille (LA), formand for kultur- og civilsamfundsudvalget i Horsens Kommune.

Annonce

Mountainbiken er oppe i tiden, den appellerer bredt, og den er i god tråd med vores målsætninger om mere bevægelse og om at komme mere ud i naturen. Man kan både cykle alene og i fællesskab, og der er et sundhedsmæssigt aspekt, så det er på alle måder en god ting.

Jakob Bille (LA), udvalgsformand

Oppe i tiden

Det er i det udvalg, at bevillingen er blevet vedtaget, og det er sket med penge fra en nyoprettet outdoor-pulje, hvor der i 2020-22 afsættes 250.000 kroner årligt til "at understøtte foreningers og frivilliges arbejde med etablering af mountainbikespor".

- Mountainbiken er oppe i tiden, den appellerer bredt, og den er i god tråd med vores målsætninger om mere bevægelse og om at komme mere ud i naturen. Man kan både cykle alene og i fællesskab, og der er et sundhedsmæssigt aspekt, så det er på alle måder en god ting, siger Jakob Bille.

Han understreger desuden, at det er med i tankerne, at sporet bliver lavet i respekt for natur- og dyreliv, og at man vil stadig kunne gå rundt om søen, eller hvad man i øvrigt bruger området til, uden at blive påvirket at pedaltrampende motionister.

Anden bevilling fra puljen

Mountainbikeklubben, der er i fuld gang med arbejdet med sporet ved Bygholm Sø, har også planer om at etablere faciliteter i en nærliggende grusgrav. Det gælder et madpakkehus, et toilet og et teknikområde tiltænkt nye ryttere samt børn. Der foreligger dog ikke et budget for planerne, og kommunen opfordrer derfor foreningen til at få det på plads, inden de søger om midler.

Det er anden gang, at kultur- og civilsamfundsudvalget bevilger penge fra outdoor-puljen, da Trailbuilderlauget i december sidste år fik godkendt en ansøgning på 40.000 kroner til mountainbikesporet i Bjerge Skov. Pengene hertil blev taget fra 2020-puljen.

Trailbuilderlaugets planer er blandt andet at udvide den nuværende 12,5 kilometer lange rute med yderligere fire kilometer. Hedensted Kommune har bevilget samme beløb som Horsens Kommune, da området krydser kommunegrænsen.

Sporet er allerede lavet, men ikke færdigbygget, da der blandt andet mangler grus til at understøtte på udvalgte strækninger og skilte til at fortælle om ruten og gøre opmærksom på krydsninger med gangstier. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce