Annonce
Brædstrup

Nyt motionstilbud til demensramte: Nu kan de træne krop og hukommelse på løbebåndet

På træningsholdet for demensramte kan man komme, som man er, og få et træningsprogram, der passer til netop det, man har brug for og lyst til, siger Heidi Basse Nielsen. Foto: Horsens Kommune
Nu kan borgere med begyndende demens træne hos Sund & Fit i Brædstrup sammen med en fysioterapeut fra kommunen. Det nye tilbud skal styrke både krop og hukommelse.
Annonce

Brædstrup: Kom og træn din krop og hukommelse i et fitnesscenter. Sådan lyder et nyt tilbud til borgere, der har begyndende demenssygdom og bor i Horsens Kommune.

Bag tilbuddet står kommunen i samarbejde med Fit & Sund i Brædstrup. Her kan borgere med begyndende demens få sved på panden i trygge rammer.

Det oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

- Hvis man har været vant til at gå i fitnesscenter, at løbe eller cykle, men sygdommen gør, at man ikke længere er tryg ved det. Så kan man komme og være med på holdet og fortsætte med at træne, som man altid har gjort, siger Heidi Basse Nielsen, fysioterapeut i Horsens Kommune.

Annonce

Et frirum

Heidi Basse Nielsen har i flere år været træner for borgere med demenssygdom i træningssale på kommunens plejecentre. I det nye motionstilbud til demensramte starter hun træningstilbuddet "Motion er min medicin" i Fit & Sunds lokaler på Søndergade.

Holdet henvender sig til borgere med MCI (mild cognitiv impairment), begyndende demens, parkinson eller lignende, og formålet med motionsholder er at træne krop og hukommelse, samtidig med, at deltagerne kan have det sjovt sammen med andre medlemmer.


Undersøgelser viser, at både ganghastighed og hukommelse bliver bedre af fysisk træning.

Heidi Basse Nielsen


Træningen består af opvarmning, konditionstræning på maskiner, som bliver tilpasset den enkelte deltager og derefter samtale og hygge på holdet.

- Vi skaber et frirum, hvor der er lagt vægt på både det fysiske, det kognitive og det sociale. Netop de ting, som har størst mulig betydning for livskvaliteten. Undersøgelser viser, at både ganghastighed og hukommelse bliver bedre af fysisk træning. Man behøver ikke at have trænet før for at komme med på holdet. Træningen tilrettelægges til den enkelte, og det er aldrig for sent at styrke sine muskler, siger Heidi Basse Nielsen.

Annonce

Træning i trygge ramme

Hos Fit & Sund er husleder Liza Johnsen glad for, at træningscenteret nu i samarbejde med kommunen kan tilbyde motion til demensramte borgere .

- Det er en god anledning til, at borgere med specielle behov kan komme ned og træne i et hus, der er beregnet som et alment træningscenter. Det gør, at berørte borgere ikke behøver at føle sig syge, men de kan deltage og træne i trygge rammer. På den her måde er vi i Fit & Sund også med til at vise, at vi er et alsidigt center, hvor vi har plads til alle, siger Liza Johnsen.

Træningen foregår fredage fra klokken 12-14 i Fit & Sund i Brædstrup. Interesserede, der gerne vil deltage eller høre mere om træningen, kan kontakte Heidi Basse Nielsen på mail: hban@horsens.dk. Eller ringe til demens-hotline 76 29 37 20 alle hverdage mellem 12.30-13.30.

I Danmark er er 36.000 diagnosticerede borgere med demens, men man regner med, at det reelle antal er omkring 89.000.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Et kys til prinsen

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce