Annonce
Erhverv

Nyt makkerpar i Brandes detailhandel

Morten Orluf (t.v.) og Søren Rasmussen er klar til at tage over, når Sportmaster lukker butikken i Brande med udgangen af januar. Foto: Mikael Lund
Morten Orluf og Søren Rasmussen går sammen i lokale-rokade og rykker ind i Sportsmaster-butik.
Annonce

Brande: Når en dør lukkes, åbnes der en ny. Sådan er situationen i hvert fald for Sportmaster-butikken i Brande, som lukker med udgangen af januar.

Lukningen betyder imidlertid ikke, at lokalerne, der ejes af Bjarne Rahbek, kommer til at stå tomme ret længe: Når Sportmaster rykker ud, rykker håndværkerne ind, og i løbet af et par måneder skulle lokalerne gerne stå klar til at tage imod kunderne hos et helt nyt makkerpar i Brandes handelsliv: Morten Orluf og Søren Rasmussen.

Morten Orluf flytter sin herretøjsbutik Tøjeksperten tværs over Storegade og lægger beslag på den forreste del af lokalet, mens Søren Rasmussen flytter Wine N’Fun fra Ørbækvej til den bageste del af det, der for år tilbage var Hotel Brande.

En del af stemningen fra dengang bliver genoplivet, når der skal afholdes vinsmagning på scenen, som de seneste mange år har været brugt til lager.

Rent praktisk bliver butikslokalet delt op i to. Den eksisterende bagvæg skal rykkes frem, så Søren Rasmussen kommer til at råde over knap 250 kvadratmeter, så at sige i to niveauer med udsigt over resten af butikken fra scenen, der vil blive forsynet med glasafskærmning.

Indgangspartiet til den bageste del af butikken bliver også opdateret og udvidet, og der bliver gennemgang mellem de to butikker i form af en automatisk glasskydedør – så når den ene butik er åben, er den anden i princippet også.

De ekstra kvadratmeter til Wine N’Fun betyder også en udvidelse af sortimentet med bl.a. spiritus, chokolade og gavekurve, fortæller Søren Rasmussen, der også har planer om en vinbar hver fredag.

Morten Orluf går til gengæld en smule ned i areal fra sine nuværende knap 400 kvadratmeter, hvilket falder fint i tråd med faldende behov for lagerplads.

- Det bliver spændende – Søren kan noget, jeg ikke kan, siger Morten Orluf, der beskriver Søren Rasmussen som idemanden med mange bolde i luften, mens han selv mere er typen, der godt lige vil have tingene tænkt igennem, inden han kaster sig ud i dem.

Ligesom sin kommende forretningspartner er han fuldstændig overbevist om, at samarbejdet og resultatet nok skal blive godt. Ikke mindst som en form for modpol til den stigende nethandel – oplevelser er noget af det, der adskiller de fysiske butikker fra at handle på nettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce