Annonce
Horsens

Nyt madsted er åbnet med hemmelig opskrift

Madstedet Krestos Shawarma er netop åbnet i Nørregade 48. Foto: Line Kyed
Det nyåbnede Krestos Shawarma i Nørregade er kommet rigtig godt fra start, fortæller den daglige leder og manden bag stedets shawarma-opskrift.
Annonce

Horsens: Opskriften bag schwarmaen på det nye madsted Krestos Shawarma i Nørregade 48 er ganske hemmelig. Den har været under udarbejdelse i mange år, og netop nu kan  horsensianerne få lov at smage.

Det er Kristel Alyashia, drifts- og daglig leder på Krestos Shawarma, der står bag opskriften, og han er mildest talt overvældet over den opbakning, han er blevet mødt med.

- Jeg har da tænkt meget over, hvordan horsensianerne mon ville modtage min shawarma og i det hele taget det her nye take away- og madsted, siger han.

Indtil videre har Kristel Alyashia på daglig basis taget imod 300 bestillinger, siden Krestos Schwarma åbnede for en uge siden.

- Det har betydet, at vi hver dag har fået solgt helt ud, siger en yderst tilfreds Kristel Alyashia.

Annonce

Mange år undervejs

Kristel Alyashia beskriver sig selv som en madentusiast, der har udviklet på den helt rette shawarma-smag i efterhånden ret mange år.

- Jeg har eksperimenteret meget derhjemme med forskellige smage, ligesom jeg har forhørt mig rundt omkring, når jeg har været ude at rejse. Også mine familiemedlemmer i Tyrkiet og i Irak har jeg spurgt til råds, fortæller han, hvis familie oprindeligt stammer fra Irak og er kristne asyrer.

Kristel Alyashia er driftsleder i den nyåbnede Kreston Shawarma, og det er ham, der har udviklet smagen til stedets shawarmaer. Foto: Line Kyed

Det er Kristel Alyashia mor, Azhar Bebo, der er ejeren bag Krestos Schwarma. Hun har de seneste 20 år arbejdet i køkkenet på plejecentret Lindehøj Centret. Derforuden tilbyder hun gerne og meget ofte sin hjælp i Kreston Shawarma, fortæller Kristel Alyashia.

Udover sin mor har han en ansat til at hjælpe sig, og det er en nødvendighed, hvis efterspørgsel fortsætter, forklarer han.

- Jeg overvejer at ansatte en til medarbejder, for her er virkelig meget at lave, siger Kristel Alyashia, der lægger særligt vægt på fortællingen om, at det hver dag er et 50 kilo friskt shawarma-spyd, der tilberedes, ligesom også brødet er friskt bagt fra en bager med fyld af friske grøntsager indkøbt hos en grønthandler.

- Maden skal være helt friskt lavet, det gør kødet mere mørt og saftigt og oplevelsen bedst mulig, forklarer Kristel Alyashia.

- Vi har et princip om, at når der ikke er mere kød på spyddet, er der udsolgt, og der bliver ikke lavet mere af min shawarma den dag, for det kan jeg ikke nå på grund af tilberedningstiden. Det har betydet, at vi den anden dag måtte melde udsolgt kl. 19.30 - vi lukker normalt klokken 21, fortæller han.

Men det betyder ikke, at butiksdøren bliver låst. For Kristel Alyashia har også andet at tilbyde såsom kylling-shawarma, falafel, pitabrød, fladbrød og tyrkisk flutes. Han har gennem en årrække arbejdet hos andre madsteder og har her gjort sig en række erfaringer, som han nu har tænkt sig at trække på i sit nye job i Nørregade.


Jeg synes faktisk, der har manglet et sted som det her i Horsens.

Kristel Alyashia
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce