Annonce
Erhverv

Nyt liv i det gamle mejeri: Forvandlet til alsidigt erhvervsmiljø

Mejeriet i Stilling, som det tager sig ud i dag, efter halvandet års renovering. Bent Skovgaard Olsen håber, at flere interessenter i Stilling vil følge eksemplet. Foto: Henrik Skov Anhøj

Bent Skovfoged Olsen og AK2 Ejendomme står bag istandsættelsen af Stilling Mejeri. Han håber, at forvandlingen af stedet til et moderne erhvervsmiljø kan være med til at sætte gang i flere forskønnelsesprojekter i byen.

STILLING: En frisør og hudplejer, en massør, en forsikringsmægler, et salgs- og marketingbureau, en pensionsrådgiver, en nærradio og multibutik med alt fra møbel- og interiørhandel til udlejning af lokaler til café, kurser og konferencer. Et slags fællesskabshus.

Det er nogle af nye beboere, der er rykket ind i det gamle mejeri på Alhøjvej midt i Stilling. I sidebygningen er der blevet plads til to firmaer, der sælger henholdsvis el-løsninger og hospitalsudstyr, ligesom der også er tre private lejemål på matriklen.

Bag renoveringen af den tidligere produktionsbygning med den centrale placering i byen står AK2 Ejendomme A/S og Bent Skovfoged Olsen. I 1970'erne var han med til at grundlægge trailerudlejningsvirksomheden PNO Danmark, og senere reservedelsfirmaet Besko A/S, der i dag er tyskejet og har otte afdelinger i Danmark.

I dag beskæftiger Bent Skovfoged Olsen sig primært med udlejning af erhvervsejendomme. For eksempel Arrivas busterminal på Niels Bohrs Vej i Stilling, mens renoveringen af mejeriet er seneste skud på udlejningsstammen.

- Jeg har selv boet i Stilling i mere end 40 år, og nogle steder trænger der simpelt hen til at ske noget nyt. Bygninger har fået lov til at forfalde, og det ser ikke pænt ud. Ved at sætte mejeriet i stand er jeg med til at yde mit bidrag, som SuperBrugsen har gjort med renoveringen af sit parkeringsområde og Rema 1000's nye byggeri, forklarer Bent Skovfoged Olsen.

Han og AK2 Ejendomme overtog ejendommen på Alhøjvej for to år siden, og efter alle tegninger var på plads, har håndværkerne haft arbejde på stedet i halvandet år.

- Vi måtte blandt andet rykke en 22 tons tung kedel ud. Det tog i sig selv et par måneder, og det tidligere varmeanlæg er også fjernet. Bygningen er fuget op, mens både taget og vinduerne er nye, siger Bent Skovfoged Olsen.

Han håber, at renoveringen af mejeriet kan være med til at få flere interessenter i byen til at gøre det samme, så Stilling igen kan komme til at tage sig ordentlig ud. Flere projekter er under opsejling.

- Stilling er en by med mere end 4000 indbyggere og lige så mange arbejdspladser, men vi er alle sammen nødt til at hjælpe med til at udvikle vores by, slutter Bent Skovfoged Olsen.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce