Annonce
Navne

Nyt job i Velas: Han er blevet ansat til at give landmændene en hånd med klimaet

Jeppe Albrektsen skal hjælpe landmænd med at mindske deres klimabelastning. Foto: Velas
Rådgivningsvirksomheden Velas har ansat Jeppe Albrektsen til at arbejde for klimaforbedrende tiltag på landbrugsbedrifter landet over.

Ansættelse: Velas har for første gang ansat en klimarådgiver, der udelukkende skal arbejde med klimaforbedrende tiltag på landbrugsbedrifter landet over, fortæller landbrugsrådgivnings-virksomheden i en pressemeddelelse. Den nye mand på jobbet er Jeppe Albrektsen.

Han både informere om og implementere klimaforbedrende tiltag, som de danske landmænd kan få gavn af ude på bedrifterne.

Derudover skal han koordinere indsatserne med Velas' klimateam, der består af fagspecialister inden for alle driftsgrene.

Annonce

"Velas har en klar mission om at blive den førende rådgivningsvirksomhed inden for klimarådgivning, og ansættelsen af Jeppe Albrektsen er et naturligt skridt i den retning", skriver Horsens-virksomheden i pressemeddelelsen

Klimakatalog: Her er 20 konkrete tiltag

En del af Jeppe Albrektsens rådgivning vil tage afsæt i et nyt klimakatalog med 20 konkrete tiltag, som Velas har udarbejdet. Tiltagene kan føres ud i livet ude på de enkelte bedrifter og går lige fra overdækning af gyllebeholdere til optimering af fodersammensætning og arbejdsrutiner.

Nogle tiltag kan kun sættes i søen hos eksempelvis svine- eller mælkeproducenter, mens andre kan iværksættes uanset driftsgren.

Fælles for de 20 tiltag er, at de stort set alle sammen både giver en klimamæssig gevinst og et direkte afkast på landmandens bundlinje.

Annonce

Behov for nye løsninger

Ifølge den nye klimaaftal skal landbruget reducere sin udledning med 55-65 procent i forhold til 1990. Det svarer til, at landbruget fortsat skal reducere sin udledning med et sted mellem 6,1 og 8 millioner ton CO2.

- Der er lang vej til målet, men man kan nå et godt stykke med virkemidler, der allerede eksisterer. Det svære bliver dog at implementere det hele. Så der er også behov for andre, stadig ukendte løsninger. Det vigtigste er, at vi har en dialog om det, og at vi på en ordentlig måde fortæller landmanden, hvordan han kan optimere, så det også er til gavn for klimaet, siger Jeppe Albrektsen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Horsens

Knap 10.000 folkeskolelever kan måske se frem til tidlig juleferie

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Populært padelcenter solgt til stor svensk kæde: Vi har fået et tilbud, som vi ikke kunne sige nej til

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Horsens

Anna Sophia er danmarksmester i styrkeløft - men det er et helt andet løft, hun bliver hyldet for

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Ups - cyklist kørte over for rødt lys - så ikke lige politibilen i nærheden

Annonce