Annonce
Horsens

Nyt ishus er åbnet i sydbyen

Takeaway-grillen Guldhammers på Firkløvervej har udvidet med et ishus, der satser på de lokale borgere som kunder frem for turister. Privatfoto
Indehaverne bag takeaway-grillen Guldhammers på Firkløvervej 2 i Horsens har åbnet ishus i forlængelse af deres grillhus.

Horsens: Går man rundt i sydbyen og føler sig lidt lækkersulten, har man fra denne sommer kunnet svinge vejen ind forbi takeaway-grillen Guldhammers på Firkløvervej.

Her har stedets indehavere, Steen og Louise Guldhammer Pedersen, nemlig valgt at supplere deres foretagende med et ishus.

- Vi synes, der er et marked for det i sydbyen, også selvom området ikke på nogen måde er turistpræget. Derimod henvender vi os til de lokale borgere, fortæller Steen Guldhammer Pedersen.

Annonce

Med hjemmelavet guf

Steen Guldhammer Pedersen har et stykke tid tænkt på at åbne et is-udsalg i sydbyen, og det er nu realiseret med såvel kugleis i 18 forskellige varianter som softice - alt sammen med muligheden for at få en portion guf serveret oven på isen.

- I begyndelsen købte vi guf. Men på opfordring fra kunderne laver vi nu selv den del. Vi har fundet ud af, at det giver den bedste smagsoplevelse, siger Steen Guldhammer Pedersen.

Guldhammers blev etableret i 2016 af Steen og Louise Guldhammer Pedersen. Parret har også tidligere drevet erhverv, men nærede et stort ønske om igen at blive selvstændige.

Derfor slog de til i 2016, da muligheden her bød sig for at åbne et grillhus i sydbyen.

- Det er det helt rigtige valg for os, vi trives godt med forretningen, og den er i en god udvikling - nu også med is på menuen. Det passer ret naturligt ind alt sammen, siger Steen Guldhammer Pedersen

Han kan oven på højsommeren gøre sin første status over isboden:

- Generelt er det gået fint. Men vi ligger nok lidt under de forventninger, vi havde. Vores udgangspunkt har været vejret fra sidste sommer. Af den grund har vores forventninger naturligvis ikke kunnet leve helt op til vores mål. Men det ser nu alligevel ganske fornuftigt ud alt sammen, siger Steen Guldhammer Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

HIC klar til pokalfinalen

Leder For abonnenter

Leder: Hovedgård skal vælge mellem turbo eller første gear

Det var lidt af en bombe, borgmester Peter Sørensen lod springe i begyndelsen af januar under en ellers fredelig nytårskur på ældrecentret i Hovedgård. Efter flere år i en mølpose løftede han ønsket om et togstop i den gamle stationsby mellem Horsens og Aarhus ud i det fri. Som bekendt er det hans socialdemokratiske partifæller, der danner regering, og det er formentlig ingen tilfældighed, at emnet lige netop i år var et vigtigt element i talen på Skovly. En af regeringens store uløste opgaver er at indgå et bredt forlig om den fremtidige infrastruktur, både hvad angår vej- og togtrafik. Dansk Folkeparti har for længst meldt sig ud af den gamle togfond-aftale, og det smalle infrastrukturforlig fra foråret 2019, som den daværende borgerlige regering indgik netop med DF, er lagt på is. I stedet har transportminister Benny Engelbrecht meddelt, at han vil gå efter et nyt bredt forlig om infrastrukturen og puste nyt liv i aftalen om togfonden. Ingen af delene står øverst i regeringens arbejdsprogram, men mon ikke Horsens-borgmesteren har vurderet, at det er god timing at starte nu, hvis de lokale kræfter skal mobiliseres og være med til at overbevise folketingspolitikerne om, at Hovedgård skal have et togstop. Derfor er det en vigtig beslutning, de lokale borgere og i første omgang lokalrådet skal træffe: Vil vi helst fortsætte i det nuværende tempo, hvor der stille og roligt bliver bygget nye lejligheder og solgt nogle få byggegrunde - eller vil vi have sat turbo på udviklingen? Der er ingen tvivl om, at Hovedgård vil blive yderst attraktiv som pendlerby i forhold til Horsens og i endnu højere grad Aarhus, hvis der kommer et togstop. I dag begrænser tilbuddet om offentlig trafik sig til busrute 202, og det tager ca. en time at komme til Aarhus og 25 minutter til Horsens. Hovedgård har før vist, at den rummer masser af initiativ og sammenhold. Ellers var der aldrig blevet sat gang i så stort et halbyggeri, som tilfældet er. Nu skal byen bare finde ud af, om den endnu engang er klar til at sætte alt ind for at få et togstop.

Horsens

Borgmester vil diskutere togstop i Hovedgård: Det ligger lige til højrebenet

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];