Annonce
Horsens

Nyt ishus er åbnet i sydbyen

Takeaway-grillen Guldhammers på Firkløvervej har udvidet med et ishus, der satser på de lokale borgere som kunder frem for turister. Privatfoto
Indehaverne bag takeaway-grillen Guldhammers på Firkløvervej 2 i Horsens har åbnet ishus i forlængelse af deres grillhus.

Horsens: Går man rundt i sydbyen og føler sig lidt lækkersulten, har man fra denne sommer kunnet svinge vejen ind forbi takeaway-grillen Guldhammers på Firkløvervej.

Her har stedets indehavere, Steen og Louise Guldhammer Pedersen, nemlig valgt at supplere deres foretagende med et ishus.

- Vi synes, der er et marked for det i sydbyen, også selvom området ikke på nogen måde er turistpræget. Derimod henvender vi os til de lokale borgere, fortæller Steen Guldhammer Pedersen.

Annonce

Med hjemmelavet guf

Steen Guldhammer Pedersen har et stykke tid tænkt på at åbne et is-udsalg i sydbyen, og det er nu realiseret med såvel kugleis i 18 forskellige varianter som softice - alt sammen med muligheden for at få en portion guf serveret oven på isen.

- I begyndelsen købte vi guf. Men på opfordring fra kunderne laver vi nu selv den del. Vi har fundet ud af, at det giver den bedste smagsoplevelse, siger Steen Guldhammer Pedersen.

Guldhammers blev etableret i 2016 af Steen og Louise Guldhammer Pedersen. Parret har også tidligere drevet erhverv, men nærede et stort ønske om igen at blive selvstændige.

Derfor slog de til i 2016, da muligheden her bød sig for at åbne et grillhus i sydbyen.

- Det er det helt rigtige valg for os, vi trives godt med forretningen, og den er i en god udvikling - nu også med is på menuen. Det passer ret naturligt ind alt sammen, siger Steen Guldhammer Pedersen

Han kan oven på højsommeren gøre sin første status over isboden:

- Generelt er det gået fint. Men vi ligger nok lidt under de forventninger, vi havde. Vores udgangspunkt har været vejret fra sidste sommer. Af den grund har vores forventninger naturligvis ikke kunnet leve helt op til vores mål. Men det ser nu alligevel ganske fornuftigt ud alt sammen, siger Steen Guldhammer Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce