Annonce
Brædstrup

Nyt initiativ skulle bekæmpe unges støj og hærværk: Noget har virket, men ikke initiativet

Mange bruger Ring Sø til sommerhygge, uden det giver problemer, men sidste år var der episoder med unge, der var til gene med larm og hærværk. Arkivfoto: Lars Juul
Sidste sommers problemer med støjende unge i Brædstrup skulle i år bekæmpes med en aktiv sommer for de unge. Problemerne ser også ud til at være forsvundet, men forklaringen skal nok findes et andet sted.

Brædstrup: Sidste sommer var Brædstrup plaget af problemer med alkohol, larm, rod og hærværk fra unge. I år er der anderledes fredeligt.

- Min opfattelse er, at der har været meget ro på i år, og jeg har ikke fået nogen henvendelser eller hørt noget om for høj musik, siger Tommy Petersen, landbetjent i Brædstrup.

Han har holdt lidt ferie undervejs og har derfor også tjekket om med kollegerne, om der har været problemer.

- De har heller ikke bemærket noget nævneværdigt – eller noget, der har krævet en indsats. Vi har i en længere periode haft ekstra tilsyn med steder i hele kredsen, og det gælder blandt andet Folkeparken og Ring Sø, siger landbetjenten, der glæder sig over, at der tilsyneladende er faldet ro på.

Annonce

Når de rydder op og opfører sig ordentlig, er der ingen alarm fra min side.

Viggo Mathiasen, formand for Brædstrup Tennisklub

Få til aktiviteter

Familieafdelingen i Horsens Kommune satte efter de uheldige episoder i Folkeparken og ved Ring Sø sidste sommer gang i projektet "God ung sommer i Brædstrup" i samarbejde med en række foreninger, politi og SSP.

Tanken var, at en aktivitetsrig sommer skulle afholde de unge fra at bruge tiden på at skabe ”en utryg og uheldig stemning i byen”, som det blev formuleret af kontaktpersonskoordinator i kommunen, Heidi Wollenberg.

Sommerprojektet har blandt andet budt på ugentlige aktiviteter i ungdomsskolen såsom paintball, klatretårn og kyllingebowling, men tilstrømningen har været begrænset.

Der har ikke været flere end 5-10 unge forbi på de tirsdage, der har været åbent, hvilket er i cirka samme omfang som på almindelige åbningsdage i skoleperioden.

Derfor er det nok ikke projektet, der har gjort den store forskel.

Slut med modtageklasser

Hos Horsens Kommune, der var initiativtager til aktiv sommer-projektet, har skoledistriktsrådgiver Charlotte Vindeløv et bud på, at fjernelsen af modtageklasser i skolerne har haft en effekt, fordi der ikke længere er konflikter mellem flygtningebørnene i modtageklasserne og børnene i de almindelige klasser.

- Nu går de side om side, og det er måske et element, at de har fået øje på hinanden, og at de ikke virker så fremmede for hinanden. Det har jeg som en hypotese - dog uden at have belæg for den, siger Charlotte Vindeløv, der også tror på en anden grund:

- Det kan have en effekt, at de unge er blevet bevidste om, at vi er mange voksne, der er opmærksomme på dem og snakker sammen om deres opførsel, siger hun med henvisning til, at blandt andet politi, SSP og kommunen arbejder sammen om en fælles indsats.

Tidligere har der været problemer med rod og hærværk ved tennis-klubhuset i Folkeparken, men det er tilsyneladende stoppet. De unge er der stadig, men de er blevet bedre til at rydde op. Arkivfoto

Ingen alarm fra tennisformanden

I Folkeparken holder Brædstrup Tennisklub til, og her har der tidligere været problemer med støj og svineri ved klubbens faciliteter.

Ifølge tennisformand Viggo Mathiasen kommer der stadig unge, men de skaber ikke problemer, og han har hørt fra naboer, at larmen har været mere afdæmpet end sidste år.

- Om de har fået forældre til at komme og rydde op, eller om de gør det selv, ved jeg ikke. Men jeg har hørt fra naboer, at der har været nogle og feste indtil midnat, og dagen efter er der ryddet op. Når de rydder op og opfører sig ordentligt, er der ingen alarm fra min side, siger tennisformanden, der muligvis har en forklaring på forsvundne uroligheder.

- Vi har fået nye medlemmer i bestyrelsen, og de var tilfældigvis dernede en gang i foråret, hvor der var gang i den, så det bragede. De kendte nogle af de unge og sagde, at de vil ringe til forældrene, hvis der var problemer, og det har hjulpet voldsomt, siger han.

Hvad end forklaringen på den fredelige sommer er, så tyder det i hvert fald på, at noget har virket, og at balladen i Brædstrup mere eller mindre er forduftet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Tilsynssag: Når man ender i denne situation, er der selvfølgelig noget, man ville ønske, at man havde gjort anderledes

Annonce