Annonce
Horsens

Nyt i drabssag fra Brædstrup: Politiet bekræfter, at offer og gerningsmand er tæt familie

Sydøstjyllands Politi fortalte tirsdag eftermiddag, at den 32-årige mand, der er sigtet for drab på en 71-årig kvinde i hendes hjem på Klovenhøjvej i Brædstrup, er i nær familie med sit offer. Nærmere vil politiet ikke definere slægtskabet. Manden nægter drab, men har erkendt vold med døden til følge. Han har siddet varetægtsfængslet siden søndag 21. juli, hvor kvinden blev fundet. Foto: Peter Hald
Men politiet er fortsat meget lukkede omkring detaljer om drabet på en 71-årig kvinde, der blev fundet død i sit hjem på Klovenhøjvej.

Brædstrup: Den 32-årige mand fra Nordjylland, der har erkendt dødsvold mod en 71-årig kvinde i hendes hjem i Brædstrup, er i familie med ofret.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi tirsdag eftermiddag.

Hidtil har politiet kun ville sige, at der var en relation mellem offer og gerningsmand.

- Men vi kan oplyse, at der er en tæt familiemæssig relation mellem de to, oplyser politikommissær Jens Møller, Sydøstjyllands Politi, der ikke vil komme det nærmere.

- Vi har fra flere sider hørt, at det er sønnen, der har dræbt sin mor. Kan du bekræfte det?

- Det har jeg ingen kommentar til det, lyder det kortfattede svar.

- Hvorfor?

- Det er borgeren, der er i centrum. Sagen har kørt for lukkede døre, og derfor holder politiet kortene tæt til kroppen, siger Jens Møller.

Annonce

Sparsom med oplysninger

Sydøstjyllands Politi har - siden den 71-årige kvinde blev fundet død i sit hjem søndag 21. juli - været særdeles sparsomme med oplysninger i sagen.

Det er derfor heller ikke kommet frem, hvordan kvinden blev dræbt, og Jens Møller ønsker fortsat ikke at fortælle det.

- Vi har endnu ikke fået den endelige obduktionserklæring, så vi ved det ikke helt, lyder svaret, da avisen spørger til dødsårsagen.

Sagen begyndte, da politiet søndag 21. juli kl. 7.18 modtog en anmeldelse om en livløs person i et hus på Klovenhøjvej i Brædstrup. Det viste sig at være den 71-årige kvinde, der var blevet dræbt på et tidspunkt mellem lørdag midnat og søndag morgen.

Umiddelbart efter anholdt politiet det 32-årige mandlige familiemedlem, der samme aften blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens, hvor han blev sigtet for drab.

Han nægtede sig skyldig i drab, men erkendte dødsvold og blev varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce