Annonce
Hedensted

Nyt galleri åbner i Hedensted: Julie lader farverne bestemme

I det nye galleri bliver Julie Ekmans billeder vist frem. Hun kan godt lide rosa farver, men bruger grå, sort og beige som grundfarve. Foto: Elisabet D. Hyttel
28-årige Julie Ekman åbner et galleri med sine egne billeder på Østerbrogade i Hedensted.
Annonce

Hedensted: På Østerbrogade 19 ved siden af frisøren New Hair åbner 28-årige Julie Ekman fra Løsning på lørdag sit eget galleri.

I et lille lokale vil hun udstille de malerier, som de seneste år har fyldt mere og mere i hendes liv.

- Jeg var som barn på et tegne-male-kursus med min farmor og malede meget som barn, men eller har jeg ikke taget nogen uddannelse. Men i 2015 købte jeg et lærred og begyndte at male igen, og pludselig ville folk købe de malerier, jeg lavede, fortæller Julie Ekman, der arbejder som logistikkoordinator til hverdag.

Hun bor i Løsning med sin mand og to børn og solgte i begyndelsen mest til venner og familie. Men for to år siden fik hun en større bestilling.

- Jeg tænkte, at så måtte jeg hellere have mit eget CVR-nummer, og siden er det bare vokset, forklarer Julie Ekman.

Annonce

Maler efter farverne

Hun viser lærreder frem, der står spredt rundt i huset, inden de om lidt skal rykke ned i galleriet.

- Jeg maler abstrakt og ikke noget bestemt motiv. Jeg ville have det dårligt med at skulle male en elefant, for så ville jeg synes, det skulle ligne. Jeg kan bedre lide at lade farverne styre, og så kan folk selv bestemme, hvad de ser i billedet, forklarer Julie Ekman.

Hun har et andet mål med sine billeder, der bliver malet med akrylfarve, kul, pasteller og tusch.

- Jeg vil gerne have, at folk bliver glade, når de ser mine billeder. Når de hænger derhjemme eller på kontoret, skulle man gerne blive glad af at se på dem, forklarer Julie Ekman.

Den 28-årige kunstner bruger ofte farverne brun, grå og sort som basisfarver, som hun derefter lægger lag på lag og tilføjer så farver. Det er en proces, der kræver meget tørretid mellem de forskellige lag, men det passer fint med en livsstil med små børn og et fuldtidsjob.

- Jeg kan godt lide at gå til og fra mine billeder. Jeg begynder ofte med at vælge en farve, og så udvikler billedet sig derfra, forklarer Julie Ekman.

Hendes produktion er nu så stor, at hun har besluttet at leje det lille lokale og lave et galleri. Det skal have åbent efter aftale, men kunderne ved frisøren og fodterapeuten ved sinde af skal også have mulighed for at kigge indenfor og se de billeder, kort og andre kunstværker, Julie Ekman producerer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce