Annonce
AC Horsens

Nyt forsvar i AC Horsens er klar til den store eksamen

Malte Kiilerich og AC Horsens møder onsdag Sønderjyske i den sidste testkamp inden forårspremieren i Superligaen i næste uge. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Malte Kiilerich ser frem til at få testet, om det gode takter holder vand mod et superligahold.

Horsens: AC Horsens møder onsdag Sønderjyske i den sidste testkamp, inden superligaen bliver genoptaget den 2. februar ude mod Randers FC.

Træningskampen mod Sønderjyske bliver den første mod et superligahold, efter AC Horsens har spillet uafgjort mod Skive og Kolding fra 1. division og vundet 4-0 over Middelfart fra 2. division.

Der har været fine takter i de tre testkampe, men Malte Kiilerich ser frem til at få testet sig selv og holdkammeraterne af mod en modstander af den kaliber, der venter i forårets mange kampe.

- Vi har lagt lag på lag i de første kampe, og kampen mod Sønderjyske skulle gerne vise, at vi kan lægge yderligere noget på vores spil. Det er nødvendigt. Det bliver en god test for os, siger Malte Kiilerich.

Med Jens Berthel Askou som ny cheftræner er AC Horsens gået over til at spille 3-5-2, og systemet med tre stoppere passer Malte Kiilerich godt.

Annonce

Behov for tilvænning

- Det kræver lidt tilvænning, men det giver os nogle andre muligheder og et lidt andet spil. Umiddelbart ser det ud til at passe godt til os. Vi kan presse højere oppe på banen, og vi står tættere inde centralt, siger Malte Kiilerich.

Han er dog den første til at advare mod, at en ny talkombination på taktiktavlen gør alt lyserødt..

- Vi så mod Kolding, at hvis vi tøver eller ikke er vågne, er det ligegyldigt om vi spiller 9-1 eller 3-5-2, for så scorer modstanderne alligevel, siger Malte Kiilerich.

I tremandsforsvaret har han været brugt både centralt og i højresiden.

- Det passer nok bedst til min måde at spille på at være placeret i midten, men jeg kan også spille til højre, siger forsvarsspilleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Gemmer: Jeg burde have scoret

Annonce